HR-informatie, toetsresultaten en aanmeldregistratie eenvoudiger in Magister.

Placeholder

Resultaatgegevens terugschrijven, HR-systemen koppelen en koppelen met een aanmeldplatform wordt eenvoudiger dan ooit. Met de nieuwe module Magister Join verbindt u dit soort systemen snel, veilig en gecontroleerd met uw Magister-omgeving. Chris Bele legt uit wat Magister Join is en hoe u vanaf 1 maart 2023 al kunt profiteren van dit gloednieuwe koppelvlak.

“De voorbije jaren heeft Magister zich ontwikkeld tot een vertrouwd platform dat alle leer- en werkprocessen faciliteert. Maar Magister is niet het enige platform of systeem dat onze klanten gebruiken”, vertelt Chris Bele, Manager Partnerships bij Iddink Group. “Scholen hebben een HR-systeem. Ze werken met een aanmeldplatform voor nieuwe leerlingen en een digitaal toetsplatform. Dat zijn allemaal voorbeelden van systemen waar Magister informatie mee uit kan wisselen. Met Magister Join integreer je deze schoolsystemen veilig en gecontroleerd met Magister.”

Slimmer koppelen

Als u Magister koppelt aan een andere applicatie, heeft u daar op dit moment een twee opties voor. Externe partijen kunnen koppelen met Magister via de UWLR-koppeling. UWLR staat voor Uitwisseling Leerlinggegevens en Resultaten, een specifieke koppeling voor het uitwisselen van data binnen de educatieve keten. “Deze kosteloze koppeling zit standaard in Magister en wordt veel gebruikt, maar heeft beperkingen. Oudergegevens, toetsgegevens of zorginformatie worden via de UWLR-koppeling bijvoorbeeld niet uitgewisseld”, legt Bele uit.
Ook via een SOAP-koppeling kun je data uitwisselen met Magister. SOAP staat voor Simple Object Access Protocol en maakt het mogelijk uiteenlopende applicaties te verbinden met Magister. Bele: “Dit vraagt altijd om maatwerk. Per oplossing. Per school. Dat betekent dat onze klanten bijna altijd een externe partij nodig hebben die de koppeling bouwt, onderhoudt en host. De kosten van dat soort integraties kunnen behoorlijk oplopen.”

Magister Join is een stekkerdoos

Magister Join brengt daar verandering in. “Je kunt Magister Join het beste zien als een stekkerdoos”, legt Bele uit. “Leveranciers kunnen hun datastekker rechtstreeks bij de Magister-omgeving van een school inpluggen.” De hulp van externe IT-partijen is hiervoor niet nodig. Bele: “Wij onderhouden de koppelingen. Het dataverkeer verloopt volgens strikte afspraken die wij met diverse leveranciers gemaakt hebben. Bovendien hebben scholen te allen tijde in beeld welke gegevens ze uitwisselen met hun leverancier.”

De eerste koppelingen

Magister Join biedt drie koppelingen waar veel vraag naar is.

1. Aanmelden

Met Magister Join wisselt u volledig automatisch leerlinggegevens uit met leveranciers zoals Leerlinq of LeerlingAanmelden.nl van WIS. Alle ontvangen informatie controleert u binnen uw eigen Magister-omgeving. Vervolgens vindt de verwerking automatisch plaats. U werkt dus niet meer met losse bestanden. Ook handmatig invoeren is niet meer nodig. Dankzij Magister Join wordt uw aanmeldproces eenvoudiger, veiliger en volledig AVG proof.

2. Human Resources

Werkt uw HR-afdeling met AFAS of HR2day? Dan verbindt u uw HR-oplossing probleemloos met Magister. Daarna wisselt u veilig informatie uit tussen beide systemen.

3. Resultaatgegevens

Werkt u met toetsplatformen zoals RTTI-online, Woots, Cito of Muiswerk? Dan kunt u de resultaten die uw leerlingen in deze systemen boeken, heel eenvoudig terug laten komen in Magister. Daarmee is het overtypen van toetsresultaten voorgoed verleden tijd.

De aanmeldfunctionaliteit is inmiddels actief en klaar voor het verwerken van de aanmeldingen voor het komende leerjaar 2023/2024. De HR-koppelingen voor AFAS en HR2day zijn respectievelijk 1 mei en 1 juni 2023 actief. Toetsresultaten terugschrijven is vanaf start schooljaar 2023/2024 mogelijk.

Wat kost Magister Join?

De kosten voor het gebruik van alle koppelingen binnen Magister Join bedragen € 2,50 per aangemelde leerling in de staffel van 100 (per jaar). Neemt u sec de HR-koppeling binnen Magister Join af dan betaalt u € 2,50 per medewerker in de staffel van 100 (per jaar).

Wat levert Magister Join op?

Met Magister Join kunnen scholen tijd en geld besparen en hun processen stroomlijnen. Bele: “Alleen al het bouwen en in de lucht houden van een externe maatwerkkoppeling kan duizenden euro’s per jaar kosten. Verder hoeft er geen tijd meer besteed te worden aan het overtypen en controleren van informatie en kunnen scholen dankzij Magister Join straks bouwen op een papierloos en AVG-proof aanmeldproces.”

Scholen hoeven geen moment te twijfelen aan de kwaliteit en de veiligheid van hun koppelingen. “Wij nemen alles uit handen”, zegt Chris Bele. “Wanneer scholen vragen hebben over hun koppelingen, kunnen ze bij de serviceomgeving van Magister terecht. Wij regelen de rest.”

Hoe ga ik aan de slag met Magister Join?

Wilt u Magister Join gaan gebruiken? Dat begrijpen wij. Hieronder leest u precies hoe het werkt.

  1. U werkt al met één van de genoemde leveranciers of gaat een samenwerking aan. U stelt uw leverancier op de hoogte van uw wens om Magister Join als koppeling in te zetten tussen de applicatie en Magister.
  2. Voor totaal Magister Join betaalt u € 2,50 per aangemelde leerling in de staffel (per jaar) en profiteert u al van alle mogelijkheden. Het is één koppeling voor zowel aanmelden, HR als resultaatgegevens. Vraag een offerte aan via relatiebeheer@magister.nl of vul dit formulier in.
  3. Na goedkeuring van de offerte, wordt de koppeling met de leverancier gereed gemaakt. U activeert Magister Join via de Privacy Manager in Magister. Per koppeling kunt u precies zien welke informatie uitgewisseld wordt en met welk doel.

Ook aan de slag met Magister Join?

Wilt u ook profiteren van de mogelijkheden die Magister Join te bieden heeft?
Neem dan contact met ons op.

Ja! Ik wil aan de slag met Magister Join