Skip navigation MENU

(BRON) Basisregistratie Onderwijs VO vernieuwd vanaf januari 2019

Algemeen

(BRON) Basisregistratie Onderwijs VO vernieuwd vanaf januari 2019
Vanaf januari 2019 wordt het huidige Basisregistratie Onderwijs Voortgezet Onderwijs (BRON VO) vervangen door een nieuwe BRON VO. Elke VO-school werkt vanaf dan met de vernieuwde BRON.  DUO informeert u vanaf welke datum uw school van de nieuwe BRON gebruik kan maken.

Wat verandert met het vernieuwde BRON?
Er komt een automatische koppeling tussen het administratiesysteem van de school en de systemen van DUO. Hierdoor zijn de gegevens over inschrijvingen en resultaten van leerlingen in het LAS en BRON altijd actueel.

Op basis van berichtenuitwisseling vanuit de registers (via het LAS) krijgt de school direct een terugkoppeling van de voorlopige bekostigingsstatus, grondslagen van de status en de grondslagen voor de bekostiging.

Regionale bijeenkomsten

Bijeenkomsten vanuit DUO
DUO organiseert van 30 oktober – 19 november een aantal regionale sessies over de invoering van de nieuwe BRON VO. Magister zal hierbij aanwezig zijn en u informeren over de invoering. Daar tonen wij ook een korte demo van deze nieuwe functionaliteit in Magister. Aanmelden voor deze regionale bijeenkomsten kan via DUO.

Training Magister

Training Magister nieuwe BRON module
Wij geven diverse trainingen ‘Nieuwe BRON uitwisseling’. Hiervoor kunt u zich aanmelden via magister.nl/trainingen. U krijgt niet alleen een instructie van Magister, maar ook uitleg wat de invoering voor uw school betekent.

Overgang naar nieuwe BRON VO / BRON VAVO

Tijdelijke sluiting BRON

Vanaf 6 december tot de invoering van de nieuwe BRON op uw school is sprake van een tijdelijke sluiting van BRON. Die periode is nodig om de oude BRON te vervangen door de nieuwe BRON. In die periode kunt u geen mutaties doorvoeren. Zodra de school is aangesloten op de nieuwe BRON is dat weer mogelijk.

Installatie nieuwe Magister versie

Voor het gebruik van de nieuwe BRON VO en BRON VAVO dient u de laatste versie (december) van Magister te installeren.

Hoe werkt de nieuwe BRON module in Magister?
In november ontvangt u via releasenotes en handleiding meer informatie over de invoering binnen Magister.

Overgang naar nieuwe BRON VO / BRON VAVO
Scholen worden door DUO gedurende de eerste drie weken van januari gefaseerd aangesloten op BRON. U wordt door DUO geïnformeerd wanneer dit voor uw school gebeurt. Voordat u op Bron kan worden aangesloten, dient u een actie uit te voeren in Magister waarbij voor u de aansluiting wordt gecontroleerd. We zullen u hierover nader informeren.

Meer informatie

Meer informatie over invoering van BRON VO kunt u lezen op:

Meer informatie over invoering van BRON VAVO kunt u lezen op :