Skip navigation MENU

Ontdek het verfriste Magister

Bij de start van dit nieuwe schooljaar heeft Magister een verfrist uiterlijk. Magister helpt je soepel de schooldag door zeggen we vaak. Een gebruiksvriendelijke applicatie is zo belangrijk. Is de applicatie intuïtief ingericht en voorziet het in de behoeften van de gebruiker? Dit alles stimuleert een positieve gebruikerservaring. En daar doen we het voor. Zo proberen wij elke dag een stapje beter te worden. Dit schooljaar is er op design en UX gebied veel ‘werk aan de winkel’. Bedenken we alles zelf? Nee dat doen we in samenspraak met onze gebruikers en testen we uitvoerig.

Ontdek snel wat er nu veranderd is in Magister Web.

Vernieuwingen voor docenten

Hieronder zijn de vernieuwing voor Magister en Magister.me in twee korte animaties samengevat.

Magister

Allereerst is het kleurenpalet van Magister verfrist en meer anno 2020 geworden. Het navigatiemenu is hetzelfde gebleven en uitgebreid met een extra donkerblauwe smalle balk. In deze balk zijn belangrijke docentenfunctionaliteiten ondergebracht, zodat waar u zich ook in Magister bevindt bijv. altijd naar binnen- of buiten de les kan. Tevens is de zoekfunctionaliteit overzichtelijker geworden. Nieuw is de tool ‘Wie is wie’ zo leert u makkelijk en snel uw nieuwe leerlingen bij naam kennen.

Gebruikt uw school Magister.me? Kijk dan hieronder naar de vernieuwingen binnen dit leerplatform.

Magister.me

Ook bij Magister.me is het frisse kleurenpalet doorgevoerd. Magister.me zal meer en meer aansluiten op Magister, waardoor u overal vertrouwd navigeert. Zo is het nu ook mogelijk om via het navigatiemenu naar een taak te gaan. Met de switch bovenin het navigatiemenu wisselt u makkelijk tussen Magister.me en Magister. Nieuw is de toevoeging van de ‘breadcrumb’, het kruimelpad. Zo weet u bij de studiewijzers altijd direct bij welk vak en hoofdstuk u bent.

Vernieuwingen voor leerlingen (en ouders)

Vertrouwd navigeren maar wel met frisse kleuren

Magister Web voor leerlingen (en ouders) is ook verfrist met het nieuwe kleurenpalet van Magister. Het navigatiemenu is hetzelfde gebleven en uitgebreid met een extra donkerblauwe smalle balk. Ook kan je je huiswerk nog steeds vinden via je Magister Agenda.

De apps

 

Achter de schermen zijn we natuurlijk ook bezig om het verfriste uiterlijk voor de Docenten en Leerlingen app uit te werken. Dit wordt later dit schooljaar uitgerold. Het goede nieuws is wel dat we ook bezig zijn, mede op basis van veler verzoek, met de toevoeging van de Dark modus. Nog even geduld dus!

Feedback – ja graag!

Nieuwe functionaliteiten willen we zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van onze gebruikers. Ons User Experience (UX) team maakt regelmatig gebruik van het klantenpanel. Wij vragen bijvoorbeeld deel te nemen aan een gebruikerstest voor een nieuw ontwerp of maken een afspraak voor een interview of gesprek. Dat kan op locatie of online. Lijkt het u als docent, OOP’er, mentor, ouder of zelfs leerling leuk om mee te doen, meld u (je) dan aan voor het klantenpanel via onderstaande button.

 

Aanmelden klantenpanel