Skip navigation MENU

Hoe werkt Magister App – leerlingen

Aan de slag met Magister App

Altijd alle informatie bij de hand! Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen. Alles is direct én overzichtelijk te zien in Magister. Op je computer (web) of op je telefoon (app).

Hieronder hebben we alle functionaliteiten van Magister app voor je op een rijtje gezet.

 

Agenda Waar en hoe laat begint de volgende les? Hoe laat ben ik uit?
Ga in het menu naar Agenda en klik dan op Vandaag. Je ziet dan een overzicht met alle lessen en afspraken. Je huidige les wordt gearceerd weergegeven.
 
Huiswerk Wat moet ik nog doen/leren? Welke toetsen heb ik binnenkort?
Klik op Huiswerk. Je krijgt dan een overzicht van alle opdrachten die je in die week af moet hebben. Je kunt ook terug naar vorige of vooruit naar de volgende weken. En je kunt ook direct zien of het om een toets gaat (en wat voor toets) en of je die al afgerond heb of niet.
 
Afwezigheid Niet aanwezig…
Ben je afwezig tijdens een les, te laat, of je huiswerk of boeken vergeten? Laat het je ouders snel en eenvoudig melden via Magister web of app. De docent is dan direct op de hoogte van de reden. Wel zo fijn!Ook vind je hier een overzicht van het aantal keren dat je afwezig bent geweest tijdens een les  (al dan niet afgemeld). Ook het huiswerk dat je niet hebt gedaan of de boeken die je bent vergeten worden genoteerd en hier weergegeven.
 
Cijfers Hoe sta ik gemiddeld per vak?
Kijk bij Cijfers en klik dan op > Alle cijfers. Daar staan de gemiddelden in de huidige periode per vak. Als je alle cijfers van een vak wilt zien, klik dan binnen cijfers op het desbetreffende vak.
 
Berichten Is m’n proefwerk nu al nagekeken door die docent?
Ik heb een bericht ontvangen van mijn docent en wil graag reageren.
Ga naar Berichten en klik op > reply. Je kunt je docent direct een berichtje terug sturenWil je pushberichten ontvangen, stel dan je instellingen op de telefoon goed in zodat je deze kunt ontvangen, bijvoorbeeld van je behaalde cijfers.Let wel; Dit werkt alleen als je school deze feature ook aan heeft aangezet voor leerlingen. Krijg je geen berichten, check dan even bij de IT servicedesk bij jou op school.
 
Studiewijzers Wat moet ik de komende periode allemaal doen?
Bij Studiewijzers kun je zien hoe het programma voor je vakken eruit ziet. Opdrachten, toetsen, lesmateriaal en uitleg: alles overzichtelijk en ook in te zien op je smartphone of tablet.
 
Opdrachten Welke opdrachten moet ik nog doen?
Wanneer moet ik een opdracht inleveren? Hoe is mijn ingeleverde opdracht beoordeeld? Het onderdeel Opdrachten levert je al deze informatie.
 
Leermiddelen Nooit meer een boek vergeten…
Altijd al je digitale leermiddelen bij de hand. Deze staan namelijk allemaal in Magister Web en App. Een digitaal boek kun je niet vergeten en je hoeft niet onnodig te sjouwen. Hoe fijn is dát!
 
Bronnen Documenten en digitaal materiaal
Klik op Bronnen om jouw documenten, filmpjes, afbeeldingen en (digitaal) lesmateriaal in te zien.
 

Download de App

Voor iPhone/iOS

download-appstore

 

Voor Android

download-playstore