Skip navigation MENU

Hoe werkt Magister App voor ouders

Aan de slag met Magister App

Altijd alle informatie bij de hand! Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen. Alles is direct én overzichtelijk te zien in Magister. Op uw computer (web) of op uw telefoon (app).

Hieronder hebben we alle functionaliteiten van Magister app voor u op een rijtje gezet.

 

Agenda Hoe laat beginnen de lessen? Wanneer is mijn kind uit? Zijn er tussenuren zodat ik even kan bellen?
Klik op de Agenda en dan op Vandaag. U ziet dan alle lessen en afspraken van uw kind. Huidige les is gearceerd weergegeven.
Huiswerk Ik wil samen met mijn kind het huiswerk bekijken om zo te kunnen helpen met plannen van het huiswerk.
Klik op Huiswerk. U krijgt dan een overzicht van alle opdrachten die uw zoon of dochter in die week af moet hebben. U kunt ook terug naar vorige of vooruit naar de volgende weken. En u kunt ook direct zien of het om een toets gaat (en wat voor toets) en of je die al afgerond heb of niet.
Afwezigheid Mijn kind is afwezig/ziek. Kan ik dat melden via de app?
Ga via het menu naar Afwezigheid. Klik op ‘Melden’ en geef de afwezigheid op.Tip: In het menu kunt u via Afwezigheid klikken op de lijst per maand met geregistreerde afwezigheid. U kunt dan direct zien om welke registratie het gaat en of het om geoorloofd of ongeoorloofd verzuim gaat.
Cijfers Hoe staat mijn kind ervoor (wat betreft cijfers)?
Klik op Cijfers voor het volledige overzicht van de laatst behaalde cijfers van uw zoon of dochter. Daar staan de gemiddelden in de huidige periode per vak, gemiddelde in huidige periode, met laatst behaald cijfer voor dat vak. Als u alle cijfers van een specifiek vak wilt zien, klik dan binnen cijfers op het desbetreffende vak.
Berichten Ik wil graag iets meer de vinger aan de pols houden bij de voortgang van mijn kind en graag een notificatie van elk nieuw behaald cijfer.
Via  Instellingen (device)  kunt u uw telefoon zo instellen dat u pushberichten ontvangt. Dit kan alleen als de school deze functie ook  ‘aan’ heeft staan voor ouders.
Studiewijzers Wat moet mijn kind de komende periode allemaal doen?
Wilt u uw kind helpen met de planning van het huiswerk en opdrachten? Bij Studiewijzers kunt u zien hoe het programma voor uw kind eruit ziet. Opdrachten, toetsen, lesmateriaal en uitleg: alles overzichtelijk te raadplegen, ook op uw smartphone of tablet.
Opdrachten Welke opdrachten moet mijn kind nog doen?
Wanneer moet die opdracht ingeleverd zijn? Hoe is de opdracht beoordeeld? Welke opdrachten zijn al afgerond? Het onderdeel Opdrachten levert u al deze informatie.
Ouderavond Kan ik me inschrijven op de ouderavond?
Zodra de school een uitnodiging heeft verstuurd, vindt u deze in het menu onder Ouderavond.Wilt u zelf inschrijven of afmelden voor een Ouderavond? Klik dan op Ouderavond en dan inschrijven met docent/gesprekkeuze of afmelden. Zodra de ouderavond is ingepland, staat dit onder Ouderavond.

Account toevoegen in de App (voor ouders)

Via de Magister App op uw smartphone kan u gemakkelijk Magister van uw kind(eren) inzien.

Via onderstaande stappen ziet u hoe uw kind toevoegt. Heeft u meer kinderen, dan kan u hen ook toevoegen. Ook als zij naar verschillende middelbare scholen gaan. De inloggegevens voor u als ouder, ontvangt u van de school waar uw zoon of dochter onderwijs volgt.

1. Klik bovenin het menu op uw naam: 2. Klik op Accounts: 3. Voeg via het Plus-teken een nieuw account toe:

Download de App

Voor iPhone/iOS

download-appstore

 

Voor Android

download-playstore