Skip navigation MENU

Hoe werkt Magister web – leerlingen

Aan de slag met Magister web

Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen. Alles zie je direct en overzichtelijk in Magister. Op je computer (web) of op je telefoon (app) zijn direct in te zien.

Hieronder hebben we alle functionaliteiten van Magister web voor je op een rijtje gezet.

 

Overzicht voor vandaag Agenda en huiswerk enzo…
Dit is je openingsscherm met een overzicht van zo’n beetje alles dat je in Magister kunt vinden. Je rooster van de dag, je laatste behaalde cijfers en onder notificaties zie je de opdrachten die je nog moet doen, de berichtjes die je hebt ontvangen, maar ook de activiteiten waaraan je deelneemt.
Rooster Klaar én vink!
In het rooster kun je makkelijk zien wat je op welke dag moet doen en zelfs wat je misschien al eerder had moeten doen ? Je kunt heel eenvoudig vooruit en achteruit in de tijd gaan.Tip: Heb je een opdracht gedaan, vink deze dan meteen af. Je ontvangt dan een notificatie, net als je docent. Handig en gedaan is maar gedaan!
Notificaties Attentie, actie is nodig…
Een notificatie is eigenlijk niet meer dan een kort berichtje dat je ziet op het moment dat er iets moet gebeuren. Denk aan een huiswerkopdracht die je van een van je docenten hebt gekregen, maar ook informatie over een activiteit waaraan je deelneemt bijvoorbeeld.
Laatste cijfers Altijd up to date!
Handige overzichten van al je behaalde cijfers en gemiddelden per vak. Zo weet je altijd precies hoe je ervoor staat!
Agenda Waar en hoe laat begint de volgende les?
Klik op ‘Agenda’ en klik dan op ‘Vandaag’ voor een overzicht van al je lessen. Je ziet meteen de les waar je moet zijn en wat je moet doen. Handig! Ook zie je hier je huiswerk en toetsen.
Afwezigheid Niet aanwezig…
Ben je afwezig tijdens een les, te laat, of je huiswerk of boeken vergeten? Laat het je ouders snel en eenvoudig melden via Magister web of app. De docent is dan direct op de hoogte van de reden. Wel zo fijn!Ook vind je hier een overzicht van het aantal keren dat je afwezig bent geweest tijdens een les  (al dan niet afgemeld). Ook het huiswerk dat je niet hebt gedaan of de boeken die je bent vergeten worden genoteerd en hier weergegeven.
Examen Laatste jaar!
Dit icoontje zie je alleen als je in je examen jaar zit. Je vindt hier alle in formatie over de schoolonderzoeken, je examens en bijvoorbeeld tips over wat je mee moet nemen.
Cijfers Altijd up to date!
Handige overzichten van al je behaalde cijfers en gemiddelden per vak. Zo weet je altijd precies hoe je ervoor staat!
Berichten Snel een berichtje sturen…
Ook via Magister web kun je snel en gemakkelijk berichten sturen en ontvangen. Dus altijd en overal in contact met je klasgenoten en docenten.
ELO (Elektronische leerling omgeving) Digitaal leren
Dit is de pagina waar al je digitale leermiddelen staan. Opdrachten, leerboeken, werkboeken et cetera. Je kunt hier alles vinden. Ook je huiswerk en je studiewijzers vind je hier overzichtelijk bij elkaar.
Bronnen Documenten en digitaal materiaal
Klik op Bronnen om jouw documenten, filmpjes, afbeeldingen en (digitaal) lesmateriaal in te zien.
Studiewijzers Wat moet ik de komende periode allemaal doen?
Bij Studiewijzers kun je zien hoe het programma voor je vakken eruit ziet. Opdrachten, toetsen, lesmateriaal en uitleg: alles overzichtelijk bij elkaar en ook in te zien via de app.
Opdrachten Huiswerk!
Een overzicht van al het huiswerk en andere opdrachten die je van je docenten hebt gekregen. Keurig op een rij mét de datum dat het af moet zijn. En vergeet niet… En is het gedaan, dan afvinken en klaar!
Portfolio Portfolio
De plek waar je je persoonlijke ontwikkeling kunt bijhouden en de bewijzen er van kunt bewaren. De dingen over jezelf zet je bij Profiel.In ‘Portfoliodocumenten’ verzamel je alle belangrijke bestanden, zoals bijvoorbeeld een werkstuk of een opstel. En bij de ‘Beoordeelde producten’ staan de bestanden die je ingeleverd hebt.
Activiteiten Buitenschoolse activiteiten
Wil je mee doen aan activiteiten die buiten de lessen om worden georganiseerd? Dan zie je hier een overzicht. Ook kun je je hier direct inschrijven. Denk aan een workshop of sport clinic.
Digitale leermiddelen Nooit meer een boek vergeten…
Altijd al je digitale leermiddelen bij de hand. Deze staan namelijk allemaal in Magister Web en App. Je kunt dus nooit meer een boek vergeten en je hoeft niet onnodig te sjouwen. Hoe fijn is dát!