Skip navigation MENU

Hoe werkt Magister web voor ouders

Aan de slag met Magister web

Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen… alles is direct én overzichtelijk te zien in Magister. Op uw computer (web) of op uw telefoon (app).

Hieronder hebben we alle functionaliteiten van Magister web voor u op een rijtje gezet.

 

Overzicht voor vandaag Wanneer is mijn kind uit? En welke lessen volgt hij/zij vandaag?
Magister web opent standaard met de agenda van vandaag en de notificaties die nog ongelezen staan. Ook ziet u direct alle lessen en afspraken van uw kind. Huidige les is gearceerd weergegeven.
Account wisselen Meerdere kinderen? U switcht in een handomdraai
Wilt u de vorderingen van meerdere kinderen volgen? Switch gemakkelijk via de knop boven in uw scherm naar het account van een ander kind. Zelfs als ze op een andere school zitten. U switch eenvoudig naar een ander kind!
Notificaties Handig en snel overzicht
Wilt u de vinger aan de pols houden en graag een notificatie van elk nieuw behaald cijfer ontvangen. Via ‘Instellingen’ van uw telefoon of tablet kunt u Magister App zo instellen dat u pushberichten ontvangt.Let wel; Elke school heeft Magister op een eigen manier ingericht. Het kan dus zijn dat deze functionaliteit niet  beschikbaar is.
Agenda Agenda en huiswerk
Altijd de planning van uw kind bij de hand. U ziet het voor vandaag, volgende week én terug in de tijd. Al het huiswerk staat er ook in.
Afwezigheid Niet aanwezig…
Is uw kind ziek? Meld het snel en eenvoudig via Magister web of app. De docent is dan direct op de hoogte van de reden.Ook staat hier een overzicht van het aantal keren dat uw kind afwezig is geweest tijdens een les  (al dan niet afgemeld). Ook het huiswerk dat niet is gedaan of de boeken die zijn vergeten, worden genoteerd en hier weergegeven.
Cijfers Altijd up to date
Klik op ‘Cijfers’ voor het volledige overzicht van de laatst behaalde cijfers van uw zoon of dochter. En wilt u alle cijfers van een specifiek vak zien, klik dan binnen ‘Cijfers’ op het desbetreffende vak.
ELO (Elektronische leerling omgeving) Digitaal leren
Dit is de pagina waar alle digitale leermiddelen staan. Opdrachten, leerboeken, werkboeken et cetera. U kunt hier alles vinden. Ook de studiewijzers staan hier overzichtelijk bij elkaar.
Studiewijzers Wat moet er nog gebeuren
Bij Studiewijzers kan uw kind zien hoe het programma voor de vakken eruit ziet. Opdrachten, toetsen, lesmateriaal en uitleg: alles overzichtelijk en ook in te zien via de app.
Opdrachten Huiswerk!
Een overzicht van al het huiswerk en andere opdrachten die uw kind van de docenten heeft gekregen. Keurig op een rij mét de datum dat het af moet zijn. En is het gedaan, dan afvinken en klaar!
Portfolio
(profiel, portfolio documenten, beoordeelde documenten)
Portfolio
Hier kan uw kind zijn persoonlijke ontwikkeling bijhouden en de bewijzen er van kan bewaren, zoals bijvoorbeeld een werkstuk of opstel. De dingen over zichzelf zet uw kind bij Profiel. In ‘Portfoliodocumenten’ verzamelt uw kind alle belangrijke bestanden en bij de ‘Beoordeelde producten’ staan de ingeleverde bestanden
Digitale leermiddelen Nooit meer een boek vergeten…
Uw kind heeft altijd alle digitale leermiddelen bij de hand. Deze staan namelijk allemaal in Magister Web en App. Uw kinderen kunnen dus nooit meer een boek vergeten en onnodig sjouwen is niet meer  nodig.
Ouderavond Inschrijven voor een ouderavond of een gesprek aanvragen met een docent?
Dit kunt u heel gemakkelijke en snel doen via ouderavond in het linker menu. U kunt daar ook heel gemakkelijk de afspraak wijzigen of afzeggen.Let wel; Elke school heeft Magister op een eigen manier ingericht. Het kan dus zijn dat deze functionaliteit niet  beschikbaar is.