Skip navigation MENU

Quayn

Via de tegel Quayn komt u automatisch op uw persoonlijke Quayn-pagina waar u uw eigen toetsen kunt bouwen of kunt samenstellen uit al ingevoerde vragen. Deze toetsen kunt u vervolgens via Magister.me afnemen in een studiewijzer.

Let op: het is dus noodzakelijk dat u in Quayn al een project hebt aangemaakt.

Een toets inplannen via Magister.me

Om een toets in te plannen in een leerlijn binnen Magister.me, volgt u onderstaand stappenplan:

1. Klik op het Vandaagscherm op het woord ‘Studiewijzer’ in de tegel en zoek de studiewijzer op waaraan je een Quayn-toets wilt toevoegen.

2. Navigeer naar het betreffende hoofdstuk en de juiste leereenheid.

3. Wilt u de toets inplannen voor alle leerlingen die toegang hebben tot de studiewijzer, klik dan op ‘groepsarrangement’.
Wilt u de toets inplannen voor een of enkele leerlingen, plan dan eerst de toets via ‘groepsarrangement’ en zet vervolgens bij ‘leerlingdifferentiatie’ de oogjes dicht bij leerlingen die de toets niet hoeven maken.

4. Klik vervolgens op de plus-knop onderin het scherm of in de rechter taakbalk en kies voor Quayn toets.

5. Er verschijnt een pop-up scherm waarin uw projecten in Quayn worden getoond.

6. Kies uit de mappen links de toets die u wilt toevoegen. Klik op de betreffende toets. Eventueel kunt u een preview van de toets bekijken door op preview te klikken. Als u de toets wilt toevoegen in uw studiewijzer, klikt u op ‘Selecteer’.

7. Er verschijnt weer een pop-up scherm. In dat scherm kiest u de datum en tijd waartussen een leerling de toets mag starten. Hoe lang een leerling over een toets mag doen, stelt u in via de projectinstellingen. Ook in dit scherm is het nog mogelijk een preview te bekijken. Zodra u op klikt op ‘Opslaan’, is uw toets toegevoegd aan uw leerlijn in Magister.me.

Mocht u het prettig vinden om een video te kijken waarin u wordt uitgelegd hoe u een Quayn-toets plant in Magister.me, klik dan hier.

De resultaten bekijken en de toets analyseren

In Magister.me kunt u eenvoudig de behaalde resultaten van uw leerlingen bekijken. U klikt daarvoor op de tegel binnen de leereenheid waar u de toets heeft aangemaakt, of u zoekt de toets op in het opdrachtenoverzicht.

Zodra u de toets in Magister.me geopend hebt, ziet u het volgende scherm:

In dit scherm ziet u ten eerste een overzicht van de leerlingen die toegang hebben tot deze toets, of ze gestart zijn met de toets, of deze hebben afgerond en welk cijfer ze hebben behaald.

U kunt eventueel filteren door een leerling of groep te selecteren of u kunt filteren op status. Daarnaast heeft u op deze pagina de mogelijk enkele aanpassingen te doen aan de gegevens in Magister.me.

U kunt de afnamedatum en tijd aanpassen (toets bewerken). U kunt bepalen welke leerlingen toegang hebben tot de toets, en hierbij afwijken van de instellingen die zijn overgenomen uit de studiewijzer (leerling toegang). U kunt de toets verwijderen en archiveren. Zodra u de toets archiveert, kan deze door leerlingen niet meer worden gemaakt. De planning in Quayn wordt verwijderd.

Tot slot heeft u in dit scherm de mogelijkheid de planning in de Quayn omgeving te bewerken en de resultaten van de leerlingen te analyseren. Hieronder wordt dit stap voor stap uitgelegd. Mocht u liever een video willen kijken, klik dan hier voor de projectinstellingen en hier voor de analyse van de resultaten.

De projectinstellingen aanpassen

Wanneer u klikt op ‘details’, komt u in Quayn terecht en kunt u de projectinstellingen bewerken. 

Wilt u meer lezen over de verschillende projectinstellingen? Kijk dan hier!

De resultaten analyseren

Wanneer u klikt op ‘analyse’, komt u in Quayn terecht en kunt u de resultaten inzien, en eventuele resultaten bewerken.

Wilt u meer lezen over de verschillende bewerkingen die u kunt uitvoeren? Kijk dan hier!

Terug naar boven Terug naar boven