Skip navigation MENU

Quayn

Via de tegel Quayn komt u automatisch op uw persoonlijke Quayn-pagina waar u uw eigen toetsen kunt bouwen of kunt samenstellen uit al ingevoerde vragen. Deze toetsen kunt u vervolgens via Magister.me afnemen in een studiewijzer.

Let op: het is dus noodzakelijk dat u in Quayn al een project hebt aangemaakt.

Een toets inplannen via Magister.me

Om een toets in te plannen in een leerlijn binnen Magister.me, volgt u onderstaand stappenplan:

1. Klik op het Vandaagscherm op het woord ‘Studiewijzer’ in de tegel en zoek de studiewijzer op waaraan je een Quayn-toets wilt toevoegen.

2. Navigeer naar het betreffende hoofdstuk en de juiste leereenheid.

3. Wilt u de toets inplannen voor alle leerlingen die toegang hebben tot de studiewijzer, klik dan op ‘groepsarrangement’.
Wilt u de toets inplannen voor een of enkele leerlingen, klik dan op ‘leerlingdifferentiatie’.

4. Klik vervolgens op de plus-knop onderin het scherm of in de rechter taakbalk en kies voor Quayn toets.

5. Er verschijnt een pop-up scherm waarin uw projecten in Quayn worden getoond.

6. Kies uit de mappen links de toets die u wilt toevoegen. Klik op de betreffende toets. Eventueel kunt u een preview van de toets bekijken door op preview te klikken. Als u de toets wilt toevoegen in uw studiewijzer, klikt u op ‘Selecteer’.

7. Er verschijnt weer een pop-up scherm. In dat scherm kiest u de datum en tijd waartussen een leerling de toets mag starten. Ook in dit scherm is het nog mogelijk een preview te bekijken. Zodra u op klikt op ‘Opslaan’, is uw toets toegevoegd aan uw leerlijn in Magister.me.

De resultaten bekijken en de toets analyseren

In Magister.me kunt u eenvoudig de behaalde resultaten van uw leerlingen bekijken. U klikt daarvoor op de tegen binnen de leereenheid waar u de toets heeft aangemaakt, of u zoekt de toets op in het opdrachtenoverzicht.

Zodra u de toets in Magister.me geopend hebt, ziet u het volgende scherm:

In dit scherm ziet u ten eerste een overzicht van de leerlingen die toegang hebben tot deze toets, of ze gestart zijn met de toets, of deze hebben afgerond en welk cijfer ze hebben behaald.

U kunt eventueel filteren door een leerling of groep te selecteren of u kunt filteren op status. Daarnaast heeft u op deze pagina de mogelijk enkele aanpassingen te doen aan de gegevens in Magister.me.

U kunt de afnamedatum en tijd aanpassen (toets bewerken). U kunt bepalen welke leerlingen toegang hebben tot de toets, en hierbij afwijken van de instellingen die zijn overgenomen uit de studiewijzer (leerling toegang). U kunt de toets verwijderen en archiveren. Zodra u de toets archiveert, kan deze door leerlingen niet meer worden gemaakt. De planning in Quayn wordt verwijderd.

Tot slot heeft u in dit scherm de mogelijkheid de planning in de Quayn omgeving te bewerken en de resultaten van de leerlingen te analyseren.

De projectinstellingen aanpassen

Wanneer u klikt op ‘details’, komt u in Quayn terecht en kunt u de projectinstellingen bewerken. 

Wilt u meer lezen over de verschillende projectinstellingen? Kijk dan hier!

De resultaten analyseren

Wanneer u klikt op ‘analyse’, komt u in Quayn terecht en kunt u de resultaten inzien, en eventuele resultaten bewerken.

Wilt u meer lezen over de verschillende bewerkingen die u kunt uitvoeren? Kijk dan hier!

Terug naar boven Terug naar boven