Nee, de schoolnaam wordt niet onthouden.
Ja, gebruik de inlognaam en het wachtwoord van Magister om in te loggen in Magister.me
Bij het sluiten van het venster, wordt de gebruiker automatisch uitgelogd.
Klik links onderin het scherm op het poppetje en vervolgens op ‘uitloggen’.
Dat kan via het instellingen menu. Klik links onderin op het icoontje met het poppetje en dan op ‘instellingen’ > ‘systeem instellingen’. Klik vervolgens op de gewenste achtergrond of klik op ‘achtergrond toevoegen’ om zelf een nieuwe achtergrond te selecteren.
Ja, klik met de linkermuisknop in de titel van de tegel en sleep de tegel naar de gewenste plek.
Klik op de puntjesknop rechts bovenin een tegel en kies voor de optie Minimaliseer tegel.
Sleep de tegel ‘Leerlinginzicht’ vanuit het menu naar een plek waar voldoende ruimte is op het Vandaagscherm.
Binnen de Voortgangstegel zijn de volgende kleuren mogelijk, onderstaande kleuren geven het gemiddelde resultaat aan van de opdracht(en) binnen een studiewijzer:
De grijze balken geven de voortgang van het aantal ingeleverde opdrachten en beoordeelde opdrachten aan.
Klik rechtsboven in het scherm op het poppetje, kies voor instellingen > systeeminstellingen > koppel . Vul vervolgens eenmalig de accountgegevens in. De bronnen uit OneDrive en/ of Google Drive zijn daarna te gebruiken in Studiewijzers en Opdrachten.
Zo kan een bron rechtstreeks worden toegevoegd vanuit OneDrive of Google Drive. Ook kan dan rechtstreeks feedback in het ingeleverde document binnen een opdracht worden gegeven in de online OneDrive of Google Drive omgeving.
De volgorde van de hoofdstukken kan worden aangepast door middel van de volgende stappen:
Selecteer het hoofdstuk en klik op het bewerkpennetje in de titelbalk onder de tijdlijn.
Klik rechts in de tijdlijn op de plusknop en vul de gewenste gegevens in.
Selecteer het hoofdstuk door onderin het gekleurde blok te klikken en klik vervolgens op het kruisje in de balk onder de tijdlijn.
Als een hoofdstuk acht weken duurt en er valt een vakantie van twee weken binnen dit hoofdstuk, zal in de tijdlijn het hoofdstuk automatisch tien weken duren (inclusief de vakantie).
Klik op het stippenpatroon aan de linkerzijde van de leereenheid en versleep de leereenheid naar de juiste plek.
Klik op het bewerkpennetje aan de rechterkant van de leereenheid en klik vervolgens op de afbeelding. Selecteer de gewenste afbeelding.
Klik onder de laatste leereenheid op de plusknop.
Selecteer het hoofdstuk door onderin het gekleurde blok te klikken en klik op het bewerkpennetje onder de tijdlijn om de afbeelding aan te passen.
Wilt u weten welke methoden op dit moment beschikbaar zijn? Of wilt u weten of uw methode bij start schooljaar eenvoudig gebruikt kan worden vanuit Magister.me? Neemt u dan contact op met uw relatiebeheerder om de laatste stand van zaken te vernemen. Dit kan eenvoudig via relatiebeheer@magister.nl.
Het is mogelijk om in de balk onder de tijdlijn op het oogje te klikken. Het hoofdstuk wordt in Magister.me gearchiveerd, en is terug te halen door in de rechtertaakbalk op het oogje te klikken.
Klik in het menu aan de rechterkant op ‘Leerling toegang’. Klik vervolgens op de knop toevoegen, om klassen, lesgroepen of individuele leerlingen toe te voegen. Klik op de bewaarknop om de toegang op te slaan.
Klik in het menu aan de rechterkant op ‘Medewerker toegang’. Klik vervolgens op de knop toevoegen om medewerkers toe te voegen. Klik op de bewaarknop om de toegang op te slaan.
Dit is niet mogelijk. Bij het toevoegen van een collega aan een Studiewijzer krijgt deze automatisch bewerkrechten. Een collega heeft automatisch leesrecht op alle studiewijzers die aanwezig zijn binnen de database van de school in Magister.me. De studiewijzers zijn op te roepen door in het overzichtsscherm het vinkje uit te zetten bij ‘Mijn Studiewijzers’.
Klik op de knop studiewijzer kopiëren, geef de naam op van de nieuwe studiewijzer en klik op de knop Voeg toe.
Als de docent dat wil, dan ziet de leerling de tijdlijn, zoals de docent deze ziet. De leerling ziet niet de leerdoelen en instructies op dit niveau.
Als een opdracht aangemaakt wordt vanuit de Studiewijzer, is deze direct gekoppeld aan het vak, het hoofdstuk en de leereenheid. De voortgang van de opdrachten is dan te volgen via de studiewijzer. Dit is de meest gebruikte optie.
Wilt u leerlingen een opdracht geven, maar past deze niet binnen een Studiewijzer? Maak dan de opdracht aan binnen de Opdrachtenmodule. Het is op dit moment niet mogelijk om deze Opdrachten op een later tijdstip te koppelen aan een Studiewijzer.
Klik onder de laatste leereenheid op de plusknop.
Als de leereenheid rechtstreeks is aangemaakt in de Studiewijzer, kan deze worden verwijderd met het kruisje.
Klik op het bewerkpennetje aan de rechterkant van de leereenheid en selecteer vervolgens de juiste afbeelding.
Klik op het stippenpatroon aan de linkerzijde van de leereenheid en versleep de leereenheid naar de juiste plek.
Met deze optie kan een leereenheid op onzichtbaar worden gezet voor de leerlingen. Klik nogmaals op het oogje om de leereenheid weer zichtbaar te maken.
De velden Deze week en Aankomend worden gevuld op het moment dat een docent een opdracht aan de Studiewijzer heeft gekoppeld. Vervolgens is in deze velden te zien wat er in welke week moet worden ingeleverd en welke aankomende opdrachten binnen de Studiewijzer nog staan ingepland.
Ga naar het tabblad Groepsarrangement. Al het lesmateriaal dat op deze plek wordt neergezet is zichtbaar voor alle leerlingen die gekoppeld zijn aan de Studiewijzer.
Klik op de knop ‘Leerling differentiatie’ binnen een leereenheid. U kunt hier per leerling of per groep leerlingen de gewenste (extra) bronnen toevoegen of op onzichtbaar zetten. Ook kan hier een afwijkend leerdoel en instructie per leerling of groep leerlingen aangegeven worden.
Een leerling volgt mijn vak op een hoger/lager niveau. Kan ik deze leerling de lesmethode op een hoger/lager niveau aanbieden? Dit kunt u of doen door te gaan naar ‘Leerling differentiatie’, hier de betreffende leerling te selecteren en vervolgens aan de rechterkant op de +-knop te klikken en te kiezen voor ‘Vanuit lesmethode’. Hier kunnen bronnen van een andere methode gevonden en toegevoegd worden. De huidige methode kan voor deze leerling onzichtbaar worden gemaakt door op het ‘oogje’ te klikken. Ook is het mogelijk een leerling toegang te geven tot een studiewijzer van een andere groep, door onder leerlingtoegang een individuele leerling toegang te geven. In de huidige studiewijzer kunt u onder leerlingtoegang ook het oogje dichtdoen, zodat de leerling de studiewijzer op het huidige niveau niet meer ziet.
[expand title=”Ik kan geen leerlingen selecteren op het tabblad Leerling differentiatie. Hoe kan dat?” Voeg eerst leerlingen toe aan de betreffende Studiewijzer. Daarna kunt u differentiëren.
Het opslaan van gegevens gaat automatisch.
Koppel eerst leerlingen aan de Studiewijzer. Daarna kunt u differentiëren.
Optie 1: klik op een leereenheid in een Studiewijzer en klik vervolgens rechts onderin op Voortgang.
Optie 2: ga in het Vandaagscherm naar de tegel voortgang en klik op de titel van een Studiewijzer om rechtstreeks de voortgang te bekijken.
Optie 3: ga naar de module Leerlinginzicht en kies een klas of een individuele leerling om de voortgang per vak te bekijken of dieper in te zoomen.
Voortgang van leerlingen wordt op de volgende manier bepaald:
De leerling zet tegels binnen een leereenheid op Afgerond. Opdrachten binnen een Studiewijzer krijgen de status afgerond wanneer de docent de opdracht beoordeeld heeft. Wanneer alle tegels van een leereenheid op afgerond staan, is de hele leereenheid (of paragraaf, of weektaak) afgerond en krijgt de leereenheid van blauwe kleur.
Door gebruik te maken van de filters rechts bovenin het scherm.
Op dit moment worden alle bronnen, instructies en opdrachten even zwaar meegeteld in voortgangspercentages.
De leerling heeft ook een tegel Voortgang op zijn Vandaagscherm. De leerling ziet voor zichzelf dezelfde informatie weergeven als een docent ziet. Bij resultaat wordt alleen geen informatie gegeven over het gemiddelde, minimum en maximum behaald resultaat van de groep.
De leerling kan bij elke bron of instructie aangeven dat het is afgerond.
Magister.me kan niet controleren of een leerling alle pagina’s van bijv. een powerpoint heeft gelezen. Op termijn zal wel informatie getoond kunnen worden van voortgang die een leerling behaald heeft op een methodesite van een uitgever. Magister.me ontvangt deze informatie nu nog niet.
Dit is niet mogelijk; een opdracht kan alleen worden gekoppeld aan een vak/ studiewijzer/ leereenheid als deze binnen de Studiewijzer is aangemaakt.
Bij een opdracht is het mogelijk om te kiezen uit de volgende beoordelingsschalen: 1-10, OMVG, OVG, OV, Percentage, 4 sterren, A-H, go-no go, ontwikkeling-beheerst-expert en beginner-gevorderd-expert. Hiermee maakt Magister.me het mogelijk om zowel summatief als formatief een opdracht in te zetten. Daarnaast kan op deze manier voor een mentor of coach in de voortgang inzichtelijker worden gemaakt wat de situatie is bij een leerling.
Binnen gedetailleerd beoordelen heeft u de volgende opties om ingeleverd werk te beoordelen en daarop feedback te geven:
De leerling kan een nieuwe versie van de opdracht in te leveren. De oorspronkelijke versie blijft dan bewaard.
Tot de inleverdatum kan de leerling de opdracht onbeperkt inleveren. Als de inleverdatum is verstreken heeft de leerling nog één kans om de opdracht in te leveren. De docent krijgt dan wel bij de status ‘te laat ingeleverd’ te zien en kan zo zelf beslissen wat hiermee gedaan moet worden.
Als de leerling een bestand van de lokale PC of laptop als bijlage heeft toegevoegd, dan is het niet mogelijk om rechtstreeks in het bestand feedback te geven. In dit geval kunt u het bestand downloaden, bewerken, opslaan en vervolgens weer uploaden bij de opdracht.
Ja, dit kan via de knop ‘+ Bijlage toevoegen’ onder ‘Feedback document/link’ binnen gedetailleerd beoordelen.
Indien de beoordelingsschaal ‘1-10’ of ‘OMVG’ is gekozen en het vinkje ‘Activeer cijferkoppeling’ is aangezet, is het mogelijk om na het aanmaken van de opdracht in het opdrachtenoverzicht op de knop ‘Magister cijferstructuur’ (rechts van de tekst Resultaten) te klikken. Vervolgens wordt Magister geopend en kan ik het onderdeel ‘Toetsinvoer’ een cijferkolom gekozen worden waarin de resultaten dienen te worden weggeschreven. Met de overige beoordelingsschalen is het nog niet mogelijk om een koppeling te maken met de Magister cijferstructuur.
Op het evaluatieblad kunt u per leerling zien wat de relatie is tussen de ervaren moeilijkheidsgraad van opdracht en het behaalde cijfer. Mocht een leerling aangeven dat het een makkelijke opdracht is, maar de beoordeling is laag, dan kan dit een aanknopingspunt zijn om met de leerling in gesprek te gaan.
De leerling ziet de beoordeling en de feedback:
Dit is inderdaad achteraf niet meer te wijzigen. Het advies is om in dat geval een nieuwe opdracht aan te maken.
Indien de school, via Magister, een contract heeft afgesloten met Urkund, is het inderdaad mogelijk om ingeleverde bestanden door Urkund te laten controleren op plagiaat. Zet hiervoor bij het aanmaken van de opdracht het vinkje ‘Activeer Plagiaatcontrole’ aan. Als een leerling een bestand inlevert, zal deze (indien mogelijk) gecontroleerd worden op plagiaat. Dit kan tot een uur duren. De status van de plagiaatcontrole zal in het opdrachten overzicht getoond worden in de gelijknamige kolom.
Nee, dit is niet verplicht. Een opdracht kan op afgerond worden gezet zónder iets in te vullen in het veld ‘Beoordeling’.
Ja, in principe zijn alle Bronnen binnen de school voor iedereen te gebruiken. Indien dit niet gewenst is, kan bij het toevoegen van materiaal het vinkje ‘privé opgeslagen’ worden aangezet.
Nee, dit is niet mogelijk. We realiseren ons dat het vullen van de bronnen de eerste keer een tijdrovende klus is. Maar door alle metadata (extra informatie) goed en zorgvuldig te vullen, creëert u omvangrijke bibliotheek van bronnen waar de hele school gebruik van kan maken. En u zorgt ervoor dat de zoekfunctie (filteren) binnen Magister.me op uw school optimaal werkt.
Ga naar de module Bronnen, selecteer de bron en klik op het bewerkpennetje rechts in het menu.
Nee, bij het zoeken in bronnen wordt ook gezocht in de titel van materialen. De titel nogmaals als zoekterm invullen heeft geen toegevoegde waarde.
Dat is op dit moment niet mogelijk.