Skip navigation MENU

Aan de slag

Aan de slag met Magister.me

Magister.me is een innovatieve, overzichtelijke leeromgeving die zich kan aanpassen aan jouw niveau en tempo. In Magister.me heb je al je digitale materialen geïntegreerd bij de hand. Je vindt hier de Studiewijzers die door je docent voor je zijn klaargezet, opdrachten die je digitaal kunt inleveren en je kunt je voortgang bijhouden. Wil je graag een video kijken waarin je kunt zien wat de mogelijkheden zijn van Magister.me? Klik dan hier.

Op deze pagina laten we je zien hoe je kunt werken met Magister.me. Aan de hand van stappenplannen en verdiepende instructievideo’s geven we je een rondleiding door het systeem. Mocht je hierna nog vragen hebben, neem dan contact op met één van je docenten of met de ICT-helpdesk op je school.

Vandaagscherm

Als je inlogt in Magister.me kom je in het Vandaagscherm. Vanaf het Vandaagscherm kun je snel doorklikken naar je studiewijzers en je opdrachten. Je kunt het Vandaagscherm inrichten zoals je zelf wilt. In de linker taakbalk staan alle apps die je naar het Vandaagscherm kunt slepen. Je kunt de apps ook vanuit het menu benaderen. De keuze is aan jou!

Studiewijzers

De app Studiewijzers zul je waarschijnlijk veel gebruiken. Hierin staan namelijk alle Studiewijzers die je docenten voor je hebben klaargezet. Je kunt rechtstreeks op een pictogram van je Studiewijzer klikken. Mocht je meer dan negen Studiewijzers hebben, dan kun je de andere Studiewijzers vinden door op het woord Studiewijzer in de app te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle Studiewijzers die voor je klaar staan.

Wanneer je een vak hebt aangeklikt, zie je direct het materiaal staan dat de docent voor je heeft klaargezet. De docent heeft de keuze om je de stof aan te reiken via een tijdlijn waarover de stof is verspreid of zonder tijdlijn, waarbij je zelf je eigen tempo kunt bepalen. In deze video laten we je zien hoe je werkt een studiewijzer in Magister.me

In een studiewijzer kun je dus precies zien wat je de komende periode allemaal moet doen. Dit kunnen opdrachten zijn, maar ook oefeningen of instructies. Als je de Studiewijzer geopend hebt, kun je meteen klikken op het onderdeel waar je het laatste aan gewerkt hebt of het eerstvolgende onderdeel waar je aan kunt werken. In de tegel ‘Voortgang’ zien jij en je docent hoever je bent.

In bovenstaand voorbeeld zie je allereerst per leereenheid het leerdoel, de instructie en het leermateriaal. In de rechter balk zie je mogelijk ook een link naar je online klaslokaal in MS Teams (als jouw school daarvan gebruik maakt) of naar een naslagwerk. Dat naslagwerk is in iedere leereenheid zichtbaar.

Door op het leermateriaal (onderin het scherm) te klikken, kun je met het materiaal aan de slag. Je kunt vervolgens per bron aangeven of je het hebt afgerond.

Als je docent opdrachten heeft gekoppeld aan het onderdeel binnen de studiewijzer, zie je dit aan de rechterkant van je scherm in de vakken deze week en aankomend. Hieronder wordt uitgelegd hoe je met Opdrachten kunt werken.

Terug naar boven Terug naar boven

Opdrachten

Als je vanuit de Studiewijzer op een opdracht doorklikt of als je vanuit het Vandaagscherm op een opdracht klikt, kom je in het onderstaande scherm. Hier zie je de omschrijving van de opdracht die je van je docent hebt gekregen.

Als je een opdracht hebt gemaakt, dan lever je deze in via Magister.me. Je kunt een document uploaden en/ of bijvoorbeeld een link naar een YouTube-filmpje toevoegen.

Je kunt je docent ook berichtje sturen en aangeven wat je van de opdracht vond. Als je op inleveren klikt, heb je de opdracht (voorlopig) afgerond. Soms geeft de docent aan dat je de opdracht moet aanpassen; de opdracht wordt dan weer zichtbaar in de app Opdrachten op het Vandaagscherm.

Stap voor stap

Hieronder wordt stap voor stap beschreven hoe je werkt met Opdrachten in Magister.me. Je kunt ook de video kijken waarin dit wordt uitgelegd. Wanneer jouw school werkt met OneDrive, is het ook mogelijk je OneDrive-account te koppelen met Magister.me. Wil je weten hoe je je account koppelt, kijk dan deze video. Door het leggen van die koppeling is het mogelijk opdrachten ook online te maken (in de cloud). Hoe dat werkt, zie je in deze video.

Stap 1: Bekijk de opdracht en ga ermee aan de slag

Stap 2: Lever je gemaakt werk in via de knop Bijlage toevoegen.

Stap 3: Geef feedback voor de docent en geef aan hoe moeilijk je de opdracht vond

Stap 4: Klik op Inleveren.

Stap 5: Lever eventueel de opdracht opnieuw in als deze moet worden aangepast.

Terug naar boven Terug naar boven

Voortgang

Als je de Studiewijzer hebt geopend, zie je ook een app ‘Voortgang’. In die app zie je hoever je per leereenheid bent (dat kan bijvoorbeeld een leerdoel, een paragraaf of een onderwerp zijn).

Je kunt op dit scherm ook navigeren naar een volgend hoofdstuk of een andere leereenheid. Wanneer je op de leereenheid klikt, kom je direct terecht bij het overzichtsscherm waar al je leermaterialen klaarstaan.

Als een docent opdrachten heeft beoordeeld, zie je dat resultaat ook terug in je Voortgang.

Uiteraard kun je een uitgebreidere beoordeling van de opdracht met feedback van je docent bekijken als je naar de opdracht zelf toegaat. Dit kun je doen door de opdracht op te zoeken in de Studiewijzer, maar het is makkelijker om naar de app Opdrachten te gaan. Je kunt eventueel filteren op status, waardoor je alleen de afgeronde opdrachten ziet. Je hebt dan in een keer een overzicht van alle resultaten die je in Magister.me hebt behaald.

Heel veel succes en plezier met het werken in Magister.me!

Terug naar boven Terug naar boven