Skip navigation MENU

Geplaatst op 10-04-2018 in Geen categorie, Releases.

Release 24

Elke dag komen er wensen van onze gebruikers bij ons binnen. Deze feedback is erg waardevol en daarom wordt iedere wens door ons met zorg behandeld en opgeslagen. Bedankt hiervoor! Ook deze release zijn er weer vele wensen doorgevoerd, waaronder verbeteringen in het zoekscherm, wettelijke aanpassingen voor uitwisseling DUO voor de examens en nog veel meer belangrijke wijzigingen en nieuwe functionaliteiten! 

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support

Uitgelicht

Zoeken

Sinds de rollen teamleider en decaan beschikbaar zijn gesteld in Magister Web, is het ook gewenst dat je een lijst met leerlingen beschikbaar krijgt waarvan je teamleider of decaan bent. Daarnaast is bij onze gebruikers duidelijk naar voren gekomen om een vorm van een leerlingoverzicht te bieden. In deze versie geven wij gehoor aan deze wens. Zodra in het zoekveld geklikt wordt, worden de eerste 40 zoekresultaten opgehaald. Dit geldt voor de rollen docent, mentor, teamleider en decaan. Als bij het zoeken meer dan 40 resultaten opgehaald zijn, komen deze in beeld door naar beneden te scrollen. De leerlingen zijn alfabetisch gesorteerd per klas. Daarnaast is het veld ‘naam’ uitgebreid met een knop om de gewenste opmaak van de leerlingnaam te tonen. Bijvoorbeeld de volgorde ‘voornaam, achternaam’ of juist ‘achternaam, voornaam’. De laatst gekozen opmaak wordt opgeslagen.

Afbeelding: Zoekresultaten

Sneltoetsen cijferinvoer

Vanaf deze release is het nu ook mogelijk om bij de cijferinvoer gebruik te maken van sneltoetsen voor het aangeven van ‘niet meetellen (Shift+2)’, ‘inhalen (Shift+H)’ en het geven van een vrijstelling (Shift+V).

Collectief berichten bewerken

Bij de berichten is het mogelijk om collectief de berichten te verwijderen. Daarnaast kunnen de berichten collectief op ‘gelezen’ of ‘ongelezen’ gezet worden.

Uitgelicht

Examens

In deze release zijn alle wettelijk aanpassingen voor de uitwisseling met DUO voor de komende examenperiode verwerkt. Het is belangrijk voor jouw school om spoedig naar deze versie te updaten en de vakkenpakketten van de examenkandidaten te controleren! In deze versie hebben wij de mogelijkheid om te controleren overzichtelijker gemaakt. Zo is er een nieuw scherm in de examenassistent gekomen om te zien of bij de vmbo leerlingen de blauwe of rode variant bij de beroepsgerichte profielvakken is ingevuld. Voor de export naar Wolf is het nu ook mogelijk om het e-mailadres en het telefoonnummer mee te nemen, zodat dit niet in Wolf handmatig ingevoerd hoeft te worden.

Reminder: Thuiswerken met Magister Desktop

Wij herinneren je graag aan de e-mail van 9 maart 2018 over Thuiswerken met Magister Desktop. Momenteel is het voor OOP-ers nog mogelijk om via Internet Explorer in te loggen in Magister 5 (schoolnaam.swp.nl). Hierbij worden door Magister nog specifieke projectietechnieken gebruikt, ook wel bekend als Magister 9, om functionaliteit uit Magister Desktop te tonen in Magister 5. Om de performance en stabiliteit van Magister verder te verbeteren, zullen deze projectietechnieken vanaf 28 april 2018 niet meer beschikbaar zijn.

Inloggen op de app via IAM

Na Magister Web zal ook de app aangesloten worden op onze nieuwe Magister Identificatie en Authenticatie Manager (IAM). Zie ook de informatie van Magister web, al eerder op onze website verschenen: https://www.magister.nl/nog-veiliger-inloggen-in-magister/

Deze aansluiting zal stapsgewijs gebeuren, dus niet alle scholen in één keer. Wij verwachten dit proces binnen twee tot drie weken na de release van de app te kunnen afronden. Consequentie van de aansluiting op IAM is dat alle gebruikers verplicht opnieuw zullen moeten inloggen zodra de school is overgezet. Veel gebruikers, vooral ouders, zullen echter hun wachtwoord niet meer paraat hebben. Daarom hebben wij in de app een vooraankondiging gebouwd waarmee wij de gebruikers willen waarschuwen dat er, zodra de school aangesloten is, opnieuw ingelogd dient te worden. Deze melding wordt éénmalig getoond.