Skip navigation MENU

Geplaatst op 04-05-2018 in Geen categorie, Releases.

Release 25

Deze release zijn er weer verbeteringen doorgevoerd, waaronder het gebruik van het rollenfilter Vrije rollen, het beschikbaar stellen van de module Activiteiten en nog veel meer! Bedankt voor het doorgeven van uw feedback en wensen.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support

Uitgelicht

Vrij rollen

In Magister 6 kunt u vanaf deze release ook gebruik maken van Vrije rollen. Op de verschillende plaatsen in Magister waar u gebruik maakt van het rollenfilter, kunnen nu ook de Vrije rollen gekozen worden. U kunt de Vrije rollen van Magister Desktop nu ook gebruiken in Magister 6.

Vergeet dan niet de autorisatie in te stellen via Magister Desktop. Dit doet u bij Beheer > Autorisatie > Magister 6.

Afhankelijk van de autorisatie is het binnen Vrije rollen, naast inzage in detailkaarten en het logboek, ook mogelijk om logboekformulieren aan te maken. Ook is het Cijferoverzicht nu in te richten op basis van de Vrije rollen.

Activiteiten

Met deze release komt ook de module Activiteiten beschikbaar in Magister 6. De module, ook bekend onder de naam Inschrijvingen, is in de volledige Magistersuite hernoemd naar Activiteiten en daarnaast volledig losgekoppeld van de ELO. Op deze manier kunnen ook scholen die geen gebruik maken van de Magister ELO, de Activiteiten module gebruiken.

U kunt de Activiteitenmodule gebruiken om bijvoorbeeld een sportdag of personeelsbijeenkomst in te plannen. Deelnemers kunnen zich inschrijven binnen de daarvoor ingestelde inschrijvingsperiode. Een beheerder kan er ook voor kiezen om deelnemers verplicht in te schrijven.

Op basis van gebruikerswensen is in Magister 6 een aantal verbeteringen doorgevoerd zoals bijvoorbeeld het collectief in- of uitschrijven van deelnemers. Daarnaast is een aantal filtermogelijkheden toegevoegd waarmee het opzoeken van wel of niet ingeschreven deelnemers makkelijker wordt.

In een volgende release wordt deze module uitgebreid met nieuwe functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om niet ingeschreven deelnemers een extra bericht te sturen.

Nieuwe filmpjes

Veel klanten hebben aangegeven dat bij gebruikers behoefte is aan extra uitleg van Magister 6. Daarom hebben we een set nieuwe instructiefilmpjes gemaakt.

U kunt de instructiefilmpjes in Magister 6 vinden via de help functie van de module waar de instructiefilm over gaat.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inloggen & Het Startscherm
  • Lesdashboard
  • OneDrive Koppelen
  • Studiewijzers
  • Cijferinvoer

U kunt de filmpjes ook hier bekijken.

Uitgelicht

 

AVG

Als voorbereiding op de AVG hebben wij een aantal wijzigingen doorgevoerd.

BSN in Soap webservices

Het BSN wordt niet meer geëxporteerd in de volgende soap webservices: Aanwezigheid.GetLeerlingen, Aanwezigheid.GetDocenten, Personeel.UpdateMedewerker

Functionaris gegevensbescherming

Via Magister Desktop is het mogelijk om bij ‘Contactpersonen’ een Functionaris gegevensbescherming uit de organisatie aan te wijzen. Iedere school is vanuit de AVG wettelijk verplicht een Functionaris gegevensbescherming aan te stellen.

Let u erop dat u naast e-mail en telefoonnummer ook een mobiel nummer doorgeeft, zodat in het geval van calamiteiten de school en Magister altijd met elkaar contact op kunnen nemen.

Examens

Eigen aangepaste Diploma’s en Cijferlijsten goed controleren

Er is hard gewerkt om het printen van de Diploma’s en Cijferlijsten te versnellen. Als u aangepaste diploma’s en cijferlijst gebruikt, dan adviseren wij om deze voor het printen op inhoud te controleren. Ga vooraf ook goed na welk diplomamodel en welke cijferlijst u gaat gebruiken.

NB Gebruik de rapporten ‘bezem’ voor de vmbo-studies die nog gebaseerd zijn op sectoren. Controleer ook voor het printen of de juiste term sectoren of profielen vermeld worden.

Plaatsnaam op waardepapier aanpasbaar in hoofd- of kleine letter

Vanaf deze release is het mogelijk om eenvoudig te bepalen of de plaatsnamen in hoofd- of juist in kleine letters op de waardepapieren geprint moeten worden. Dit kunt u heel gemakkelijk instellen via de printwizard.