Skip navigation MENU

Geplaatst op 21-11-2018 in Releases.

Release 32

Vandaag is Release 32 (versie 5.7.32) uitgeleverd. Deze versie bevat weer een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Magister.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support

‘Uitgelicht’ in deze release:

  • Flex-aanmelding in Magister Desktop
  • Direct een opdracht beoordelen
  • Ingeleverd werk in één keer downloaden
  • Slidetour nieuwe functionaliteiten
  • Welke browser gebruiken?
  • Nieuwe detailkaarten BVE-vooropleiding (BVE),  Keuzedelen (BVE) en Stage
  • Wensen van onze gebruikers mogelijk gemaakt

Flex-aanmelding in Magister Desktop

Leerlingen volgen soms vakken op een ander niveau dan de klas waarin ze zitten. Sinds vorig jaar is het scherm Vakkenpakket hierop ingericht. In Magister is duidelijk te zien welke leerling welk vak volgt op een ander niveau.

In deze release is het scherm Vakkenpakket uitgebreid met enkele opties om te zien welke vakken op een ander niveau worden gevolgd. Dit geeft de administratie snel een overzicht van de bijzonderheden met betrekking tot het vakkenpakket van een leerling.

Vanaf nu is ook zichtbaar welke leerlingen een vak op examenniveau volgen. Dit is in één oogopslag zichtbaar via de wizard en de examenmodule.

Direct een opdracht beoordelen

Direct een opdracht beoordelen of een cijfer geven? Dat kan vanaf nu. Open hiervoor de detailkaart van de opdracht en geef een cijfer of een terugkoppeling in tekst. De beoordeling wordt dan direct opgeslagen. De status van de opdracht verandert dan in beoordeeld.

Ingeleverd werk in een keer downloaden

Een opdracht opgegeven en in één keer het ingeleverde werk van alle leerlingen downloaden? Dat kan nu met de nieuwe knop ‘Exporteer ingeleverd werk’ binnen de detailkaart van de opdracht. Het ingeleverde werk wordt dan geëxporteerd als zip-bestand en 7 dagen bewaard. Andere beoordelaars kunnen het bestand dan ook meteen downloaden en beoordelen.

Slidetour nieuwe functionaliteiten

Maak kennis met de nieuwe functionaliteiten via de slidetour. De slidetour opent vanzelf na het inloggen in de modus ‘buiten de les’. De docent kan de tour zo in eigen tijd bekijken en niet op het moment dat hij les wil geven. In maximaal 3 stappen wordt de tour doorlopen. Daarna wordt het niet meer getoond, maar het blijft wel beschikbaar binnen het Helpmenu. Als de tour wordt weggeklikt, wordt de tour bij de volgende keer inloggen weer opgestart. Geef dit ook door aan uw docenten.

Welke browser gebruiken?

Magister 6 werkt beter en sneller in een browser zoals Google Chrome of Firefox. De browser Internet Explorer werkt minder goed. Daarom wordt bij gebruik van Internet Explorer na het inloggen in Magister aangegeven dat een andere browser een betere gebruikersbeleving oplevert. Deze melding wordt een keer per Magisterversie getoond en alleen als Internet Explorer wordt gebruikt. Kortom: het advies is geen Internet Explorer te gebruiken.

Detailkaarten BVE-vooropleiding (BVE), Keuzedelen (BVE) en Stage toegevoegd

De detailkaarten BVE-vooropleiding (BVE), Keuzedelen (BVE) en Stage zijn nu toegevoegd aan Magister 6. U ziet ze als u leesrechten heeft op deze kaart.

Wensen van onze gebruikers mogelijk gemaakt

  • Nieuw aangemaakte formulieren direct zichtbaar bij ongelezen logboekformulieren

Heeft u een nieuw formulier aangemaakt? Dan wordt deze direct zichtbaar als ongelezen formulieren bij de betrokkenen. Gewijzigde formulieren kunnen op ‘Ongelezen’ worden gezet. Die worden nu ook direct getoond als ongelezen formulieren.

  • Agenda afdrukken van de leerling

Wilt u de detailkaart Agenda van een leerling inclusief huiswerk en andere informatie printen? Dat kan in deze nieuwe versie.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support