Skip navigation MENU

Geplaatst op 03-06-2019 in Releases.

Release 39

Vandaag is Release 39 uitgeleverd. Deze versie bevat weer veel verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Magister.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support

‘Uitgelicht’ in deze laatste release vóór de examenuitslagdag:

Voor VO:

  • Toestemmingsmodule voor Magister RDP én voor Magister 6 Leerling en Ouders.
  • Leerlingen volgend schooljaar inzien.

Extra:

  • Training module Toestemmingen 18 en 25 juni.

Voor BVE/VAVO:

  • Leerweg ODT en toevoeging recente viertiental beroepsgerichte certificaten.
  • Nieuwe functionaliteit cijfer invoeren beschikbaar voor BVE in testomgeving.

Let op: Zorg er voor dat u tijdig de Magister update uitvoert om alle noodzakelijke Examen aanpassingen inclusief PTA controle te kunnen gebruiken!

Release-informatie online

De complete (technische) release-informatie van MagisterSuite kunt u vinden op het klantendeel van Magister (login vereist). De uitgelichte onderwerpen vindt u op de homepage onder ‘Uitgelicht’.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Support

Vragen?
Heeft u aanvullende vragen, feedback of suggesties? Neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@magister.nl

In verband met de examenuitslagdag is op 12 juni aanstaande de klantenservice van 7:30 tot 18.00 uur bereikbaar. Ons team staat deze dag stand-by om u te woord te staan en te helpen met eventuele vragen over de examenverwerking.

Mocht u op deze dag vragen hebben die niet direct over het Centrale Examen gaan, dan ontvangen wij deze het liefst via een Helpdeskmelding in Magister. Zo houden we de telefoonlijnen zo veel mogelijk vrij voor vragen over de examenverwerking. Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

Met vriendelijke groet,
Team Magister

Nieuw: Leerlingen volgend schooljaar

Vanaf deze versie van Magister is het voor onderwijzend personeel mogelijk om leerlingen van volgend schooljaar in te zien.

Zodra de administratie voor de komende lesperiode zaken heeft ingericht, kan de gebruiker via het Zoekscherm nu kiezen voor volgend schooljaar.

Leerlingen volgend schooljaar

De bijbehorende nieuwe rollen, studies, klassen en eventuele lesgroepen van het volgend schooljaar worden dan weergegeven.
Op basis van de bestaande autorisatie kunnen de gegevens van deze leerlingen worden ingezien.

Toestemmingsmodule klaar voor gebruik

U kunt vanaf deze versie aan de slag met de Toestemmingsmodule!

Voor Magister Desktop en Magister Web voor ‘Leerlingen en Ouders’ zijn de werkzaamheden voor de Toestemminsmodule gereed.

M6 inlog

 

M4 Toestemmingsmodule

M4 Toestemmingsmodule

 

M6 Toestemming

M6 Toestemming

Op zeer korte termijn zal ook de functionaliteit in de Magister App voor ‘Leerlingen en Ouders’ beschikbaar worden gesteld.

Voor onderwijzend personeel zal Magister uitgebreid worden met functionaliteit voor inzage in de toestemmingen. Deze zal voor het begin van het nieuwe schooljaar gereed zijn.

Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar de handleiding [link naar de laatste handleiding 290519]. De handleiding is ook te vinden op Magister Support (inlog vereist).

Training module Toestemmingen 18 en 25 juni

Bereid u goed voor op het nieuwe schooljaar voor de nieuwe module ‘Toestemmingen’. Met deze nieuwe module kan gemakkelijk en gebruiksvriendelijk de toestemmingen via Magister uitgevraagd en geadministreerd worden.

Schrijf u in voor de landelijke Workshop ‘Toestemmingen in Magister ’ op 18 of 25 juni via de website of vraag de workshop aan bij u op school via trainingen@magister.nl.

Voor BVE/VAVO:

Leerweg ODT en nieuwe beroepsgerichte certificaten

In het kader van een leven lang leren is het door het ministerie van OCW mogelijk gemaakt om certificaten te behalen voor onderdelen van mbo-opleidingen die een zelfstandige betekenis hebben op de arbeidsmarkt. Magister ondersteunt dan ook met deze release direct een veertiental beroepsgerichte certificaten die in mei 2019 zijn vastgelegd door de minister.

Deze beroepsgerichte certificaten zijn in Magister toegevoegd aan de lijst met al bestaande groene certificaten. Het vastleggen, afdrukken en uitwisselen met DUO van de beroepsgerichte certificaten werkt hetzelfde als voor de groene certificaten.

De lijst met certificaten voor beroepsgerichte onderdelen is te vinden in Beheer > Beheer > Schoolstructuur > Leerobjecten > Certificaatcode.

Certificaatcode

Certificaatcode

De mogelijkheden voor het registreren van keuzedelen als certificaat en de certificaten groen beroepsonderwijs zijn al enige tijd beschikbaar in Magister. Ook de uitwisseling hiervan met DUO is gerealiseerd.

Let op! Beroepsgerichte certificaten mogen alleen toegekend worden aan inschrijvingen op een specifiek crebo. Op https://wetten.overheid.nl/BWBR0038543 staat welk beroepsgericht certificaat aan welk crebo gekoppeld mag worden. Op deze combinatie bestaat geen controle in Magister!

Leerweg Overig Onderwijs niet-diploma gericht

Om inschrijven, volgen, administreren en controleren mogelijk te maken is er een nieuwe leerweg in het leven geroepen: ‘Overig Onderwijs niet-diploma gericht’ afgekort tot ODT.

Deze nieuwe leerweg is toegevoegd aan de lijst met leerwegen in Magister, zodat er studieprogramma’s voor aangemaakt kunnen worden waar deelnemers voor ingeschreven kunnen worden.

nieuwe studie aanmaken

Nieuwe studie aanmaken

DUO en ODT-inschrijvingen

Het inschrijfproces en de uitwisseling met DUO is voor ODT-inschrijvingen gelijk aan die van inschrijvingen in een van de andere leerwegen. DUO is vanaf 1 juni 2019 klaar om ODT-inschrijvingen te ontvangen. Deze inschrijvingen mogen een begindatum hebben die op of na 1 januari 2019 ligt.

Cijfer invoeren voor toetsomgeving BVE
Voor Magister hebben we het cijferinvoeren in Agenda vernieuwd. Het invoeren van cijfers wordt eenvoudiger doordat het onder andere uitgaat van de in de agenda opgenomen toetsen. Hierdoor heeft de docent altijd een totaaloverzicht én snel toegang tot de nog te beoordelen toetsen.

De nieuwe cijferinvoer is vanaf de komende release optioneel beschikbaar in uw schaduwomgeving. Hiermee kunt u zelf ervaren hoe eenvoudig de nieuwe cijferinvoer is geworden. Wilt u hier gebruik van maken, kunt u dat aangeven bij uw accountmanager.