Skip navigation MENU

Geplaatst op 28-08-2019 in Releases.

Release 6.2.1

Vandaag is Release 6.2.1 uitgeleverd. We hebben alle verschillende versies van releasenotes gekoppeld en brengen vanaf nu enkel nog releasenotes voor web en desktop uit.
In deze versie weer veel verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Magister. 

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Service

‘Uitgelicht’ in deze release:

  • Belangrijke wijziging binnen zoeken in ‘Alle rollen’
  • Uitbreiding cijferinvoer toetsen
  • Nieuw: Leerlingen vorig schooljaar
  • Lesnotities
  • Nieuw: Herhaalafspraken

Release-informatie online

De complete (technische) release-informatie van MagisterSuite kunt u vinden op het klantendeel van Magister (login vereist). De uitgelichte onderwerpen vindt u op de homepage onder ‘Uitgelicht’.

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen, feedback of suggesties? Neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@magister.nl of 058 – 298 71 78.

Met vriendelijke groet,

Team Magister

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Service

Belangrijke wijziging

Als een onderwijzend personeelslid inlogt in Magister Web, worden vanaf deze versie bij het zoeken van leerlingen binnen ‘Alle rollen’ alleen nog leerlingen gevonden op basis van de gebruikersrechten en niet automatisch ook leerlingen van zijn/haar locatie(s). Indien een school het wenselijk acht om inzage te geven in alle leerlingen van een locatie, dan kan zij hiervoor een ‘Vrije rol’ aanmaken.

Cijferinvoer Toetsen

De vernieuwde cijferinvoer is verder uitgebreid. Naast toetsen vanuit de agenda kunnen ook losse toetsen aangemaakt worden op basis van de groep/vak combinatie. Daarnaast kan tijdens het invoeren van cijfers op het tabblad ‘beoordelingen’ gezocht worden op roepnaam, tussenvoegsel en achternaam binnen de lijst met leerlingen die de toets gemaakt hebben.

Bij het aanmaken van een toets kan nu een titel toegevoegd worden, zodat het eenvoudiger is onderscheid te maken tussen de verschillende toetsen. Wanneer geen titel wordt opgegeven komt er een standaardtitel te staan die bestaat uit de toets en het vak. Ten slotte kan binnen het toetsoverzicht gezocht worden op de titel van een toets.

Nieuw: Leerlingen vorig schooljaar

Onderwijzend personeel kan leerlingen van vorig schooljaar inzien. Heel handig als u als mentor iets vergeten bent tijdens de overdracht van leerlingen van vorig schooljaar. Deze optie is beschikbaar van 1 augustus tot en met 31 oktober van dit schooljaar.

Lesnotities

Het is vanaf nu mogelijk om via het Lesdashbord bij een overgenomen- of keuzewerktijd les, bij leerlingen waar de docent normaliter geen les aan geeft (rechten voor heeft), toch een lesnotitie aan te maken of in te zien.

Nieuw: Herhaalafspraken

Op veler verzoek is het mogelijk gemaakt om als gebruiker in Magister Web OP in de agenda een herhalende afspraak aan te maken.