Skip navigation MENU

Geplaatst op 24-09-2019 in Releases.

Release 6.2.2

Vandaag is Release 6.2.2 uitgeleverd. We hebben alle verschillende versies van releasenotes gekoppeld en brengen nu releasenotes voor web en desktop uit.

In deze versie weer veel verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in Magister.

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Service

‘Uitgelicht’ in deze release:

  • Gebruik van Maestro
  • Zichtbaarheid laatste cijfers aangepast
  • Status opdrachten
  • OBO vergelijken VO / VAVO

Magister Service heeft Magister Support vervangen

Donderdag 19 september jl. is de nieuwe serviceomgeving gelanceerd. Hierin krijgt iedereen die meldingen mag maken binnen uw school toegang. Centraal staat online melding maken én real-time kunnen volgen. Echter zijn nog niet alle juiste gebruikers geactiveerd met een eigen login. Hier werken we hard aan. In de tussentijd kunt u natuurlijk uw meldingen op de oude wijze doorgeven via e-mail of telefoon aan de Klantenservice. Zij plaatsen de melding voor u dan in Magister Service. Zodra u wel kunt inloggen, kunt u de melding volledig online volgen. De e-mail met login wordt verstuurd vanuit noreply@iddinkgroup.com. De inlognaam bestaat uit uw e-mailadres + een aantal cijfers. De nieuwe inlog url die u kunt bookmarken is: https://service.iddinkgroup.com.

Release-informatie online

De complete (technische) release-informatie van MagisterSuite kunt u vinden op het klantendeel van Magister (login vereist). De uitgelichte onderwerpen vindt u op de homepage onder ‘Uitgelicht’.

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen, feedback of suggesties? Neem dan contact op met onze Klantenservice via klantenservice@magister.nl of 058 – 298 71 78.

Met vriendelijke groet,

Team Magister

Kijk voor de volledige release informatie op Magister Service

Maestro gebruik tot aan herfstvakantie

Op veler verzoek blijft Maestro beschikbaar tot 20 oktober aanstaande, zodat docenten tot de herfstvakantie hiervan gebruik kunnen maken. De App Magister docent is een volwaardige vervanger, met vele mogelijkheden zoals cijfers invoeren via toetsen en uitgesteld publiceren van cijfers. De App Magister Docent is inmiddels ook uitgebreid met berichten. U kunt hier meer informatie vinden, of docenten rechtstreeks de link doorsturen om te kunnen downloaden: voor iPhone / iOS of Android.

Laatste cijfers direct inzichtelijk

Een docent krijgt vanaf deze versie bij het opvragen van de resultaten van een individuele leerling een tabblad met de laatste 25 behaalde resultaten te zien.

Het volledige overzicht staat op het tweede tabblad. Op deze manier kan een mentor eventueel ‘bijsturen’, omdat hij direct ziet wat de laatst behaalde cijfers van de afgelopen periode zijn.

Status opdracht te filteren

Vanaf deze versie heeft de gebruiker in Magister Web bij een opdracht de mogelijkheid om te filteren op de status van de opdracht bij leerlingen.
Op deze manier kan de docent snel overzicht krijgen op te beoordelen opdrachten die al ingeleverd zijn en bijvoorbeeld op degenen die nog aansturing nodig hebben.

OBO vergelijken VO / VAVO

U kunt nu nog voor de teldatum voor de reguliere bekostiging voor controle een Magister OBO aanmaken! Het is nu mogelijk de Magister OBO te vergelijken met een DUO OBO. Zie voor meer informatie en de werking van OBO vergelijken de handleiding: Magister Service > Bibliotheek > Documentatie> BRON DUO (inlog vereist).

In een volgende versie van Magister zal RO vergelijken uitgeleverd worden.