Skip navigation MENU

Magister Suite Basispakket schooljaar 2020/2021

Het complete schooladministratiesysteem dat u van ons gewend bent.

Het Magister Suite Basispakket is de standaard licentie met alles wat u nodig heeft om uw schoolprocessen soepel te laten verlopen: van bekostiging tot en met examinering.

 

Vernieuwingen en verbeteringen in 2020/2021

1. Meer stabiliteit en verbeterde beveiliging

  • Extra beveiliging van het systeem tegen onder andere DDoS-aanvallen.
  • Een veiligere toegang door o.a. Two-Factor Authentication (2FA), Face recognition (app Magister Docent) en Fingerprint (app Magister Docent).
  • Uitbreiding van de dataopslag naar 100 GB, omdat het gebruik sterk is toegenomen.
  • Uitbreiding van onderliggende servers om het toegenomen verkeer op te vangen en de stabiliteit te waarborgen.

2. Uitbreiding op functionaliteiten

  • Microsoft Teams koppeling faciliteert uw afstandsonderwijs. Docenten kunnen gemakkelijker en sneller de online les starten met de integratie van Microsoft Teams, en in één klik de les opstarten. De docent ziet met een video-icoon welke leerlingen de les online volgen. Ook is het mogelijk om de ouderavond via Microsoft Teams te faciliteren, waarbij de link geïntegreerd is vanuit de Ouderavond planner.  NIEUW! Deze functionaliteit is toegevoegd aan het basispakket.
  • Dynamisch en persoonlijk roosteren.
    Deze vernieuwde lesroosterkoppeling is altijd actueel en maakt een persoonlijk rooster mogelijk dat aansluit op vak- en niveaukeuzes. Bovendien maakt deze koppeling een einde aan de extra handelingen voor de roostermakers en docenten om wijzigingen door te moeten voeren. Met deze nieuwe koppeling met uw roosterpakket is het mogelijk om roosters geautomatiseerd in Magister over te laten nemen, direct actueel. Deze imports en alle wijzigingen daarop waren eerder handmatig en bewerkelijk. Toetsen en huiswerk gaan automatisch mee. De rooster applicaties Zermelo en Xedule zijn nu beschikbaar.

3. Altijd verzekerd van geïntegreerde Wet- en Regelgeving & Sector optimalisaties

  • Voor dit schooljaar zijn onder andere de wet nummervoorziening, VSV, RIO, VVA, en DLR geïntegreerd in het proces binnen Magister. Hiermee bent u altijd up to date met de laatste wet- en regelgeving.

Met dit basispakket bent u verzekerd van een efficiënt en effectief schoolmanagement informatiesysteem en stroomlijnt u uw volledige onderwijsproces.