Skip navigation MENU

Geplaatst op 17-05-2018 in Directe Toegang 2018.

Nieuwe wijze Controle Koppeling

In de tweede helft van mei ontvangen alle scholen van hun distributeur (Iddink, Van Dijk of OsingadeJong) het verzoek tot Controle Koppeling. Dit is een belangrijke stap in de voorbereidingen om uw school toegang te geven tot digitaal lesmateriaal. In deze stap wordt namelijk de koppeling tussen uw school en de Directe Toegangsketen gecontroleerd. Hierbij worden een aantal technische gegevens vastgelegd van de Identity Provider (IdP) die de school geregistreerd heeft bij Kennisnet. Zorg ervoor dat de controle koppeling uitgevoerd is voor 1 juni 2018.

Alle scholen ontvangen een controle verzoek
Voorgaande jaren werd u alleen gevraagd de koppeling te controleren als u was overgestapt naar een ander ELO/schoolportaal. Dit jaar worden álle scholen gevraagd de koppeling met het digitale lesmateriaal te controleren.

Een nieuwe manier van controleren
Voor de start van schooljaar 2018-2019 is er een nieuwe manier waarop de Controle Koppeling wordt uitgevoerd. Tijdens het proces zal gevraagd worden om een leerling te laten inloggen in Magister. Zorg dus dat u een leerling ‘bij de hand heeft’. Het proces duurt niet langer dan 10 minuten.

De stappen die u voor 1 juni 2018 moet doorlopen:

  • De ELO-beheerder van uw school (deze heeft de coördinator Directe Toegang van uw school aangegeven in de uitvraag uitleverkeuze) ontvangt een e-mail van uw distributeur met verzoek tot het uitvoeren van de Controle Koppeling. In de e-mail zit een link waarmee het proces gestart kan worden.
  • Voordat het proces gestart wordt, betrekt u een leerling die kan inloggen in Magister. Er zijn geen eisen aan leerjaar of niveau van de leerling en er wordt geen gebruik gemaakt van licenties van deze leerling.
  • Klik op de link in de mail van de distributeur en volg de stappen op het scherm. Dit duurt niet langer dan 10 minuten. U kunt het eindresultaat voor uw eigen administratie printen.
  • Als alles goed is afgerond en door de distributeur is gecontroleerd, ontvangt de ELO-beheerder een bevestigingsmail.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze helpdesk.