Antwoord: Er kan gezocht worden op stamnummer, roepnaam, achternaam, klas of lesgroep. Binnen personeel kan ook nog op docentcode worden gezocht.
Antwoord: Ja, de gebruiker kan via ‘Zoeken’ een klas of lesgroep invoeren, dan worden de leerlingen uit die klas of lesgroep weergegeven. Deze lijst kan geprint of geëxporteerd worden.
Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Kies bij ‘Zoeken’ voor leerlingen met de rol mentor en klik op de export- of printknop.
Antwoord: Klik links onder in de menubalk op het versienummer van Magister om een pagina met release informatie te openen. Hierop staat een link naar de release notes.
Antwoord: Nee, Maestro wordt in de nabije toekomst vervangen door een nieuwe Magister App voor onderwijzend personeel. Tot die tijd kan de applicatiebeheerder of iemand binnen de organisatie de uitnodiging versturen vanuit de Magister Desktop versie.
Antwoord: Deze is alleen beschikbaar binnen browsers die Silverlight ondersteunen en waarvan de plug-in binnen die browser geïnstalleerd is. Als de school besloten heeft dat Magister 5 niet meer gebruikt mag worden, is de knop naar Magister 5 ook niet meer beschikbaar.
Antwoord: Andere rollen zoals bijvoorbeeld de mentor mogen alleen opgevraagd worden als de gebruiker ‘Buiten de les’ werkt.
Antwoord: Ja, dat is mogelijk. Mocht een school ervoor kiezen om alleen Magister 6 te gebruiken, dan kan de applicatiebeheerder contact opnemen met SchoolWerkPlek. Als het uitgezet is, wordt na het inloggen in Magister via Silverlight door een onderwijzend personeelslid, een melding getoond en wordt Magister 6 gestart.
Antwoord: De dubbele omgevingen zoals deze in Magister 5 benaderbaar waren, zijn niet te benaderen in Magister 6. Magister 6 heeft 1 omgeving en dat is het reguliere ‘.magister.net’ adres. Op dit adres zal middels de ‘externe authenticatie’ ingelogd moeten worden. Magister 6 zal geen intern adres krijgen en om die reden is het niet mogelijk een andere authenticatie te koppelen aan intern gebruik.
Antwoord: Dat klopt, deze functionaliteit werkt helaas niet in de Preview. Om dit te realiseren is een grote technische aanpassing nodig. Dit heeft op dit moment geen prioriteit.
Antwoord: Bij de instellingen kan per rol aangegeven worden welke typen logboekformulieren in de widget met Ongelezen logboekformulieren getoond moeten worden.
Antwoord: Magister 6 haalt elke 24 uur de nieuwe logboekitems op. Dit betekent dat formulieren die in de loop van de dag zijn aangemaakt, pas de volgende dag zichtbaar zijn in de widget Ongelezen logboekformulieren. Voor deze werkwijze is gekozen om een goede performance te waarborgen.
De leerlingdetailkaart logboek toont wel altijd direct de nieuwste en laatste wijzigingen.
Antwoord: Als de gebruiker het recht heeft om een verantwoorde registratie te wijzigen, dan kunnen de registraties aangepast worden via het fotoboek of de leerlinglijst. Er is verder geen aparte actie voor nodig.
Antwoord: Het gebruik van ‘alternatieve’ absentiecodes staat gepland voor het tweede kwartaal van 2018.
Antwoord: Ja dat is mogelijk. Via het lesdashboard kan zowel het fotoboek als de leerlinglijst worden geprint via de printen-knop in de knoppenbalk.
Antwoord: Het is mogelijk het huiswerk en/of aantekeningen over te nemen van een vervallen les die in de komende zeven dagen plaatsvindt of van vervallen lessen van de afgelopen 14 dagen. Gebruik hiervoor de knop ‘lesgegevens’ op het tabblad ‘huiswerk’.
Antwoord: In Magister 6 is het niet meer nodig leerlingen individueel present te melden. Door de les te verantwoorden, worden alle leerlingen zonder absentie of vrijstelling automatisch present gemeld.
Antwoord: De gebruiker kan zowel vanaf een lokale bron, als vanuit het onderdeel Bronnen binnen Magister bijlagen toevoegen. Via de tab ‘bronnen’ heeft de gebruiker direct toegang tot het onderdeel Bronnen. Het toevoegen van een bestand kan door het bestand naar het ‘wolkje’ te slepen of door te klikken op ‘als bijlage toevoegen’.
Antwoord: Ja, dit is mogelijk. Zorg ervoor dat de agenda op de lijstweergave staat. Via de printknop kan deze dan afgedrukt worden. Op deze afdruk wordt alle lesinformatie (o.a. huiswerk) getoond.
Antwoord: Een gebruiker heeft (naast zijn eigen agenda) de mogelijkheid om de agenda’s van maximaal zes extra personen toe te voegen, zodat gemakkelijk een gezamenlijke afspraak ingepland kan worden. Hiervoor is rechtsboven in de agenda de kalenderknop ‘Agenda toevoegen’ beschikbaar.
Antwoord: Binnen de week- en dagweergave van de Agenda kan een periode geselecteerd worden om daarvoor een nieuwe afspraak te maken. De nieuwe afspraak neemt zowel de datum als de begin- en eindtijd van de selectie over.
Antwoord: Een gebruiker heeft de mogelijkheid om via het tabblad weergave te wisselen naar de weergave werkweek of weergave dag. Hier is het ook mogelijk om een tijdschaal in te stellen. Deze voorkeur wordt opgeslagen bij de gebruiker, zodat dit maar een keer aangegeven hoeft te worden.
Antwoord: Nee, deze functie zit nog niet in Magister 6, deze staat wel op de wensenlijst.
Antwoord: Nee, deze functie zit nog niet in Magister 6, deze staat wel op de wensenlijst.
Antwoord: Nee, deze functie zit nog niet in Magister 6, het staat wel in de planning.
Antwoord: Een docent mag geen afspraken met onderwijstijd meer aanmaken. Dit is functionaliteit dat behoort bij een roostermaker en/of een onderwijs ondersteunend personeelslid.
Antwoord: Dit staat op de planning voor het eerste kwartaal van 2018.
Antwoord: Indien een gebruiker liever ‘alle’ kolommen van de actieve cijferperiode(n) in beeld wil hebben, dan is dit mogelijk door ‘Toon alle kolommen van de actieve cijferperiode’ aan te vinken op het tabblad weergave. Deze instelling wordt opgeslagen bij de gebruiker, zodat dit maar een keer aangegeven hoeft te worden.
Antwoord: Nee, deze functie zit niet nog in Magister 6, deze staat wel op de wensenlijst.
Antwoord: Het kan zijn dat er geen cijferkolomverzameling is aangemaakt. Dit is nodig om te bepalen welke cijfers getoond dienen te worden. Vraag de applicatiebeheerder om dit in de Magister Desktop versie in te richten.
Antwoord: De gebruiker kan zowel vanaf een lokale bron, als vanuit het onderdeel Bronnen binnen Magister bijlagen toevoegen.
Via de tab ‘bronnen’ heeft de gebruiker direct toegang tot het onderdeel Bronnen. Het toevoegen van een bestand kan door het bestand naar het ‘wolkje’ te slepen of door te klikken op ‘als bijlage toevoegen’.
Antwoord: Deze zijn nog niet beschikbaar in Magister 6, het staat wel in de planning.
Antwoord: Op dit moment wordt hier aan gewerkt. De verwachting is dat deze functionaliteit in het eerste kwartaal van 2018 uitgeleverd gaat worden.
Antwoord: Door in het ‘Aan’ veld de beginletters van een klas of lesgroep te tikken, bijvoorbeeld L1.., daarmee worden alle groepen aangeboden die met L1.. beginnen. Bij 2 of meer tekens, start Magister met het zoeken naar overeenkomsten.
Antwoord: Het klopt dat mededelingen waarvan de einddatum verstreken is, zichtbaar blijven. In de widget op het Vandaagscherm ziet de gebruiker alleen mededelingen waarvan de einddatum nog niet is verstreken. Binnen Berichten > Mededelingen staan alle mededelingen, ook degene die verstreken zijn.
Antwoord: Het kan voorkomen dat de smartphone niet gebruik maakt van de correcte tijd en tijdzone. Zorg ervoor dat de smartphone altijd ingesteld staat op de juiste datum en tijd. In veel gevallen kun je bij instellingen aangeven dat de tijdzone automatisch staat ingesteld.
Terug naar: Stap over naar Magister 6