Web OOP.

Een enkele interface voor docenten én onderwijsondersteunend personeel

Placeholder

In schooljaar 2022-2023 introduceerden we Magister Web OOP, een online omgeving voor onderwijsondersteunend personeel. Hiermee is de volledige Magister Suite beschikbaar in de cloud. Docenten, leerlingen en onderwijsondersteunend personeel werken samen in één enkele online omgeving. Dát is de dynamische kracht van Magister.

Van Magister Desktop naar Magister Web OOP

Magister Desktop vormde jarenlang de vaste werkplek voor administratieve gebruikers en beheerders. De komende tijd wordt Magister Desktop geleidelijk uitgefaseerd. Stap voor stap gaan de diverse gebruikersgroepen van Magister Desktop over op Magister Web OOP. Daarna werken beheerders en administratief personeel in dezelfde online omgeving als docenten en leerlingen. Hiermee is Magister uniek in Nederland.

Soepel samenwerken in één enkele omgeving

Magister stroomlijnt de samenwerking binnen de schoolmuren. Omdat onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel in dezelfde applicatie werken, wordt samenwerken veel eenvoudiger. Iedereen beschikt over dezelfde functionaliteiten en werkt in dezelfde schermen.

Meerdere rollen per account

Soms heeft een medewerker meerdere rollen. Iemand kan bijvoorbeeld behalve docerende taken ook onderwijsondersteunde taken hebben of mentor zijn. Collega’s met meerdere rollen, hoeven niet meer met twee losse accounts in te loggen, maar hebben direct toegang tot alle functies en informatie die ze voor hun werk nodig hebben.

Moeiteloos toegang tot ontwikkelingsperspectiefplannen

In de desktopversie van Magister zijn ontwikkelingsperspectiefplannen niet beschikbaar. Magister Web OOP brengt daar verandering in. Wie inlogt in Magister krijgt probleemloos toegang tot OPP’s, mits je daarvoor geautoriseerd bent uiteraard.

Hoe stroomlijnt Web OOP úw werk?

Web OOP verbetert de onderlinge communicatie en zorgt dat iedereen efficiënter, sneller en prettiger werkt. Ontdek welke voordelen u kunt plukken van Web OOP.

Ontdek de verschillen

Magister Web OOP biedt allerlei verbeteringen ten opzichte van Magister Desktop. Voor uw gemak hebben we een handig vergelijkingsoverzicht gemaakt. Bekijk hieronder de grootste verschillen tussen Magister Web OOP en Magister Desktop. Bekijk hieronder een aantal uitgelichte functionaliteit van Magister Web OOP en Magister Desktop en zie wat u nu al kunt.

OnderdeelFunctionaliteitWeb OOPDesktop
OPPOntwikkelingsperspectiefplan
LeerlingenLeerlingenoverzicht
Kenmerkenoverzicht (6.4.3)
Export (excel, csv, PDF)
Filteren (klas, lesgroep, studie)
Locatiefilter
Vakkenfilter
Leerlingrapportage
VerantwoordenAbsentieregistratie
Absentieregistratie herhalen
Terugkomafspraak inplannen (6.3.24)
Terugkomersoverzicht (6.3.24)
Terugkommaatregel afhandelen (6.3.24)
Absentierapportage
Impressie van het vregelijkingsoverzicht. Download het volledige actuele overzicht.

Web OOP is automatisch voor alle scholen beschikbaar!

Inmiddels is Magister Web voor OOP automatisch voor alle scholen beschikbaar. Dagelijks ervaren gebruikmakende scholen het gebruikersgemak van het nieuwe Web OOP. Hiermee is het ook een stuk eenvoudiger om samen te werken met het onderwijzend personeel. Het is immers dezelfde omgeving en je hebt het over functionaliteiten en schermen die er hetzelfde uitzien. Iedereen werkt immers in dezelfde omgeving, praat over dezelfde functionaliteiten en werkt in schermen die er hetzelfde uitzien.

Verder kunnen onderwijsondersteunende personeelsleden die ook een account hebben als onderwijzend personeelslid nu in dezelfde applicatie blijven werken. Dit geldt overigens ook voor zorgcoördinatoren. Voor hen hoeft geen vrije OP-rol meer aangemaakt te worden om bij de ontwikkelingsperspectiefplannen te kunnen.

Uw dynamische roosterkoppeling soepel beheren

Maakt u al gebruik van de dynamische roosterkoppeling in Magister? Dan kunt u al kennismaken met de nieuwe beheer interface! Deze is momenteel live met het roosterkoppelingbeheerscherm. En het mooie hierin is: u kunt het beheer nu ook doen via uw mobiel! Direct gebruik maken van deze nieuwe interface kan door de stappen te volgen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken