Skip navigation MENU

Geplaatst op 09-04-2018 in Nieuws.

Vanaf 28 april kunnen OOP-ers thuiswerken via Magister Desktop

Op dit moment is het voor OOP-ers (Onderwijsondersteunend Personeel) nog mogelijk om via Internet Explorer in te loggen in Magister 5 (schoolnaam.swp.nl). Hierbij worden door Magister nog specifieke projectietechnieken gebruikt, ook wel bekend als Magister 9, om functionaliteit uit Magister Desktop te tonen in Magister 5. Om de performance en stabiliteit van Magister verder te verbeteren zullen deze projectietechnieken vanaf 28 april (mei vakantie) NIET meer beschikbaar zijn.

Hoe werkt het?

Je kunt de IP-adressen van waaruit gewerkt wordt met Magister Desktop eenvoudig aan ons doorgeven door te bellen of een e-mail te sturen naar Schoolwerkplek (zie stappenplan hieronder).

Wanneer je als school het personeel al via een VPN-verbinding laat inloggen op het netwerk van de school, dan is het natuurlijk niet nodig om het IP-adres van de medewerker te laten registeren. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder via relatiebeheer@magister.nl.

Hoe kan een bij Magister geregistreerde contactpersoon een IP-adres doorgeven?

  1. In SchoolMelding geregistreerde contactpersonen kunnen voor de school/instelling een aanvraag indienen;
  2. Klik hier om een vooraf ingevulde e-mail te versturen;
  3. Na ontvangst van de mail wordt de aanvraag opgevoerd in SchoolMelding;
  4. De wijziging wordt uiterlijk binnen 24 uur doorgevoerd;
  5. Via mail wordt terugkoppeling aan geregistreerde contactpersoon gegeven.

Kan een bij Magister geregistreerde contactpersoon meerdere IP-adressen tegelijk doorgeven?

Jazeker en graag! Wij willen u graag van dienst zijn en ondersteunen bij een goede voorbereiding op het thuiswerken met Magister Desktop.

Het is praktisch om als beheerder de benodigde IP-adressen tijdig te verzamelen en in één keer via e-mail te verzenden. Op die wijze kunnen we de overgang voor thuiswerkers zo makkelijk mogelijk maken.