Skip navigation MENU

Webinars

Wij vinden het belangrijk dat uw kennis en kunde up-to-date is over Magister. Daarom bieden wij, naast de persoonlijke trainingen en advies, ook webinars aan. Een (live) online training of presentatie waaraan u vanaf elke gewenste pc, laptop of tablet kunt deelnemen. Tijdens live webinars kunt u vragen stellen aan onze trainers en experts via de live chat. Mocht u naar een opgenomen webinar kijken, dan kunt u uw vragen stellen via de reguliere weg, Magister Service of via uw accountmanager.

Hieronder vindt u een overzicht van de door Magister gegeven webinars. U kunt deze webinars op ieder gewenst moment terugkijken.

Magister virtueel vragenuur Examinering

Beschrijving:
Tijdens het Magister vragenuur ‘Examinering’ neemt onze trainer Wilco Rietman u mee in de instellingen in Magister op basis van de richtlijnen voor vervallen CE’s.

Datum:
8 april 2020

Webinar PTA en SE van Magister & TIG

Beschrijving:
Tijdens het webinar ‘PTA en SE’ nemen Magister & TIG u mee op basis van de richtlijnen voor vervallen CE’s 2020. Wat vraagt het vervallen van het Centraal Examen voor de schooladministratie? Wat moet applicatiebeheerder doen? Hoe houd je het overzicht als examensecretaris, afdelingsleider en mentor? Welke checks kun je in Magister doen? Hoe monitor je in het MMP dat het PTA volledig is?

Dit webinar is gehouden voor het verschijnen van de definitieve zak-slaag-regeling van het ministerie van OCW (8 april). Eventuele wijzigingen voor de inrichting van de PTA communiceren wij via onze gebruikelijke kanalen.
Datum:
7 april 2020

Magister virtueel vragenuur RIO in Magister

Beschrijving:
Is uw RIO-inrichting nog niet optimaal ingevuld of heeft u een e-mail ontvangen van DUO? De expert van RIO in Magister loopt door de belangrijkste tips met betrekking tot de uitwisseling.

Datum:
4 maart 2020

Persoonlijk en dynamisch roosteren

Beschrijving:
In dit webinar nemen we u mee in het hart van Magister. U komt details van deze nieuwe roosterkoppeling te weten waarbij persoonlijk leren wordt ondersteunt, roostermakers worden ontlast én ervoor zorgt dat de agenda compleet is. meer weten over de nieuwe roosterkoppeling? Bekijk dan de webpagina.

Datum:
26 juni 2019

Magister RIO

Beschrijving:
Met de komst van de Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) kunnen onderwijsinstellingen de eigen organisatiestructuur én het eigen onderwijsaanbod beter registreren en beschikbaar stellen aan andere partijen. Onderwijsinstellingen kunnen met RIO het wie, wat, waar en hoe van de eigen organisatieonderdelen registreren.

Magister maakt deel uit van de werkgroep RIO. Doelstelling van Magister is de invoering voor u zo eenvoudig mogelijk te maken, o.a. door zoveel mogelijk gebruik te maken van uw eigen inrichting in Magister. In dit webinar krijgt u te zien op welke manier Magister RIO ondersteunt met behulp van voorbeeldsituaties.

Datum:
27 juni 2019

Magister BRON VO

Beschrijving:
Tijdens dit webinar ‘Magister BRON VO’ neemt onze trainer David van Mierlo u mee in de nieuwe ontwikkelingen over de koppeling BRON VO. Zo leert u o.a. hoe het nieuwe meldingenoverzicht werkt en wat u kunt doen met signalen.

Datum:
13 februari 2019

Magister ELO

Beschrijving:
Tijdens het webinar ‘Magister ELO’ licht onze trainer toe hoe u Magister ELO eenvoudig kunt toepassen. U leert o.a. gebruik te maken van Bronnen en Microsoft OneDrive. Ook krijgt u uitleg over het aanmaken van Studiewijzers en het uitdelen en beoordelen van Opdrachten.

Datum:
6 december 2018

In vogelvlucht door Magister 6

Beschrijving:
Tijdens het webinar ‘In vogelvlucht door Magister 6’ legt onze trainer u de belangrijkste functionaliteiten van Magister 6 uit. Heeft u nog andere vragen over Magister 6? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Datum:
Bewerkte versie 3 mei 2019. Oorspronkelijk webinar donderdag 14 juni 2018.

Deelnemers:
200