Skip navigation MENU

Geplaatst op 09-08-2017 in Nieuws.

Ziekmelden door de ouder

Je herkent het vast ook bij jou op school. ’s Ochtends vroeg is het een drukte van belang met telefoontjes, laatkomers en absenten. Ouders willen een ziekmelding doorgeven, maar komen in de wachtrij terecht. Om onze scholen en de ouders daarin te ondersteunen is er vanaf de laatste Magister release nieuwe functionaliteit beschikbaar: Ziekmelden door de ouder.

Selfservice: Ouders doen via Magister een ziekmelding

Via hun eigen Magister Web of Magister App kunnen ouders hun kinderen ziekmelden. Ze kunnen daarbij aangeven of de melding vandaag of morgen betreft. Eventueel kunnen ze een opmerking bij de melding plaatsen.

De voordelen

  • Gemak
    Ouders hoeven nu niet meer op zoek naar het telefoonnummer van de school. Ze hoeven ook niet meer in de telefonische wachtrij en kunnen zelfs een ziekmelding doen wanneer de school is gesloten.
  • Snelle verwerking
    Om een ziekmelding te doen, hoeven ouders niet meer de schooladministratie te bellen. Nadat zij de melding in Magister hebben gedaan, is deze direct zichtbaar in Magister. Dus ook voor de docent die het eerste uur lesgeeft aan de klas van het ziekgemelde kind.
  • Minder beheerslast
    Voor de administratieve medewerkers op de school wordt de verwerkingstijd korter en de beheerslast een stuk minder. Via Magister Desktop (RDP) is in te zien welke meldingen door ouders zijn gedaan.

Nu downloaden: Quick Start voor Applicatiebeheerders

Maak ziekmelden door ouders ook beschikbaar voor jouw school!

Bekijk hoe het werkt!

Bekijk in onderstaande video hoe gemakkelijk Ziekmelden door de ouder is!


Ook beschikbaar in de Magister App

Ziekmelden is ook beschikbaar in de Magister App. In de app doorloop je als ouder dezelfde stappen.